Skip links

Anders organiseren van werk als oplossing voor personeelstekorten

De krapte op de Twentse arbeidsmarkt zorgt voor grote uitdagingen in benodigd personeel voor veel werkgevers. Deze niet ingevulde behoefte aan personeel en vergrijzing leiden vroeg of laat tot verhoogde werkdruk, ziekteverzuim en continuïteitproblemen van jouw bedrijf.

Advies
Met het Advies Inclusieve Arbeidsorganisatie helpt onze analist jou met een andere blik naar werkprocessen te kijken. Complexe en eenvoudige taken kunnen vaak worden gesplitst, waardoor functies ontstaan die beter in te vullen zijn.

Voordelen:
– Creëer ruimte voor nieuw potentieel en talent dat nu nog aan de kant staat
– Efficiënter en duurzamer inzetten van jouw eigen personeel.

Arbeidsanalyse als aanpak
De bewezen procesgerichte arbeidsanalyse, ontwikkeld door UWV in samenwerking met Universiteit van Maastricht, levert output op voor het herontwerpen van werk. Onze analist start met een oriënterende vraag– en aanbodverkenning. Vervolgens bepaalt zij samen met jou het vertrekpunt voor de te verrichten analyse.
De analyse bestaat uit:
– het afnemen van interviews met leidinggevende(n) en medewerkers
– analyseren van werkprocessen, functies en taken
– in kaart brengen van wensen, behoeftes en knelpunten

De analist overlegt met de werkgever welke taken geschikt zijn voor herontwerp. Hierbij houdt zij rekening met de fitheid van de persoon in kwestie en behoudt van de kwaliteit van het werk. Dit leidt tot een advies met als belangrijkste doel:
Jouw team (afdeling) zo slim mogelijk organiseren met zittende en nieuwe (aan te trekken) medewerkers.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor herontwerp binnen jouw bedrijf?
Neem gerust vrijblijvend contact op met uw adviseur van Werkplein Twente of vul het contactformulier in op onze website.

X