Skip links

Doe mee met de Meet & Greet

In juni hebben we de eerste live Meet & Greet georganiseerd sinds tijden. Wie had kunnen denken, dat die middag in Almelo er zoveel mooie matches zijn gemaakt. In september gaan we de Meet & Greet in Enschede organiseren. Helpt u mee om er weer een geslaagd evenement van te maken?

De Meet & Greet
Dit evenement wordt onder normale omstandigheden drie tot vier keer per jaar georganiseerd om werkgevers en kandidaten de kans te geven elkaar te ontmoeten. Werkgevers met actuele vacatures kunnen zich inschrijven voor de Meet & Greet. De projectleiders Inge Geessinck en Marjolein van Veen zijn met nieuwe ideeën aan de slag gegaan.

Marjolein: “De arbeidsmarkt is zo veranderd, dat we op een andere manier naar de invulling van vacatures moeten gaan kijken. Werkgevers zullen moeten meebewegen met de markt, want iedere werkzoekende kan kiezen uit meerdere vacatures.” Inge vult aan: “Er is nog een heel aantal kandidaten die misschien niet precies aan het gevraagde plaatje voldoet, maar door werkgevers op een andere manier te laten kijken naar de kandidaten is het toch mogelijk hen te helpen met de vervulling van hun vacatures. “

Nieuwe aanpak
De vernieuwde opzet zorgt ervoor, dat er meer te halen valt voor werkgevers. Tijdens de lunch is er een inspiratiesessie om werkgevers te informeren over ‘diversiteit’ en ‘inclusief ondernemen’. Onze collega’s (Nienke, Lex en Arjan) van Werkplein Twente vertellen over de manier waarop je dit kunt aanpakken en waar je rekening mee moet houden. Werkgevers die hiermee aan de slag willen, kunnen hun hulp inschakelen. Aansluitend werd de Meet & Greet gehouden met kandidaten uit de Banenafspraak. Rustiger, dan een reguliere Meet & Greet. Dit geeft de kandidaten en de werkgevers de ruimte om in gesprek te gaan.

Vanaf 14 uur is de ontmoeting met reguliere kandidaten. De laatste keer kwamen ook nog eens aanzienlijk veel statushouders*, die graag in gesprek wilden met werkgevers. Nog een doelgroep voor de aanwezige werkgevers om hun vacatures te vervullen. Er zijn zo’n 350 kandidaten geweest. Werkgevers, die zelf niet aanwezig konden zijn, hebben in de weken ervoor hun vacatures aan hun adviseur van Werkplein Twente kunnen doorgeven. Tijdens de Meet & Greet worden deze vacatures op een groot scherm gedeeld, waar kandidaten direct op kunnen reageren. Onze adviseur zorgt voor de verbinding tussen de kandidaat en de werkgever.

Voor herhaling vatbaar
Door deze nieuwe formule zijn er mooie resultaten tot stand gekomen. Donderdag 29 september wordt deze Meet & Greet georganiseerd in Enschede. Werkgevers die interesse hebben, kunnen zich inschrijven voor dit evenement. U kunt in deze flyer ons aanbod nogmaals rustig nalezen. Schrijf u in voor dit evenement door het contactformulier o.v.v. ‘Meet & Greet Enschede’ in te vullen vòòr 14 september. Geef door waar uw interesse naar uit gaat. We hebben een beperkt aantal plaatsen en vol=vol.

Tot ziens op donderdag 29 september!

*= vluchtelingen met een verblijfsvergunning

X