Skip links

Iedereen is welkom bij Marbell

35 jaar geleden begon Marbell als kleine wasserij. De laatste jaren is het bedrijf flink gegroeid en landelijk bekend op het gebied van textielreiniging. Bij groei hoort ook uitbreiding van het personeel. Daarom werkt Marbell samen met Werkplein Twente. “Zij hebben een uitgebreid personeelsbestand”, vertelt Koen Wijbenga, mededirecteur van Marbell. “Wanneer wij een vacature hebben, vervullen wij deze vaak in samenwerking met Werkplein Twente. Het is mooi om samen dit traject hierin samen te kunnen werken.”

Specialist in schoonmaakwerk
Marbell is gespecialiseerd in het reinigen van textiel. Het familiebedrijf mag maar liefst zestien ziekenhuizen, twee universiteiten en 156 andere bedrijven tot haar klantenbestand rekenen. De gebruikte was wordt opgehaald als de schone was wordt gebracht. Ook ontvangt de klant voor iedere schoonmaakmedewerker een pakket met gereinigde materialen zoals schoonmaakdoeken en vloermoppen. Naast de wasserij heeft Marbell nog twee takken: het bedrijf maakt headbanners – een hoofdsteunhoes met de naam of logo van een bedrijf erop –  voor stoelen in bioscopen, vliegtuigen en stadions. Ook heeft het bedrijf een specialistisch vloeronderhoud unit. Ze voeren periodiek onderhoud uit bij onder andere scholen, kantoren en fabrieken. Koen legt uit: “Wij krijgen voor een bepaalde tijd de sleutel en zorgen dat in die tijd het gebouw volledig wordt schoongemaakt; de vloer wordt geschrobd en de ramen en tafels worden grondig schoongemaakt. Na afronding leveren wij de sleutel weer in en gaan we naar het volgende project.”

Erkend stagebedrijf
Marbell is sinds kort aangesloten bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsorganisatie Bedrijfsleven (SBB) en nu een erkend leerbedrijf. “Zo geven we studenten de kans om zich te ontwikkelen in hun werk en hun diploma te behalen.” Marbell is een leerbedrijf geworden om werknemer Sander de kans te geven zich te ontwikkelen bij het bedrijf. “Ik adviseer andere bedrijven om zich ook in te schrijven. Een inschrijving is zo geregeld en je krijgt er veel dankbaarheid voor terug”, aldus Koen.

Een stagiair en werknemer in één
Sander was werkzaam in de catering, maar door de coronapandemie kwam zijn werk helaas stil te liggen. Via Werkplein Twente kwam hij in contact met Marbell en inmiddels werkt hij hier al anderhalf jaar. Sander vertelt: “Ik had in de planning om te starten met een opleiding, dus ik was op zoek naar een baan voor een korte periode. Het werken bij Marbell beviel me zo goed, dat ik hier eigenlijk niet weg wilde. Ik volg de opleiding Entree Dienstverlening en Zorg op het ROC van Twente in Enschede. Ik werk twee dagen en ga drie dagen per week naar school. De combinatie hiervan is erg fijn. Ik zit op m’n plek bij Marbell.” Bij Marbell zijn ze ook blij met de inzet van Sander. “Sander was rustig en verlegen toen hij hier kwam werken, maar hij is echt gegroeid”, vertelt Koen. “Hij weet alles van Marbell en helpt graag zijn collega’s.”

Iedereen is welkom
Koen benadrukt graag de fijne samenwerking met Werkplein Twente. “Wanneer wij medewerkers zoeken, geven wij dit aan bij Werkplein Twente. Vaak hebben we binnen een week al antwoord en hebben ze een aantal geschikte kandidaten voor ons.” Marbell staat altijd open om medewerkers met een achterstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. “Iedereen verdient immers een kans op een leuke baan.”

X