Skip links

Inspiratiesessie inclusief werkgeverschap en realiseren banenafspraak voor schoolbesturen in regio Twente

Februari, 2021

18Feb09:1512:00Inspiratiesessie inclusief werkgeverschap en realiseren banenafspraak voor schoolbesturen in regio Twente

Online inspiratiesessie

Evenement details

Door de waan van de dag is de banenafspraak bij jouw schoolbestuur misschien naar de achtergrond verdwenen. Op dit moment is een baan voor iemand met een arbeidsbeperking echter extra belangrijk. Daarom organiseren PO-Raad en VO-raad op donderdag 18 februari samen met Werkplein Twente een online inspiratiesessie over inclusief werkgeverschap voor schoolbestuurders. Je kunt je hier aanmelden voor deze inspiratiesessie.

De inspiratiesessie is bedoeld voor schoolbesturen in Twente en omstreken die meer werk willen maken van de banenafspraak. Na afloop heb je een helder beeld van waar je met jouw schoolbestuur mee aan de slag kunt om meer werk voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren. Ook leer je professionals kennen die jullie kunnen ondersteunen om inclusief werkgeverschap verder op te pakken.

Misschien ben je al volop bezig met de banenafspraak en heb je deze inspiratiesessie zelf minder nodig. Ook als je al stappen hebt gezet, ben je van harte welkom bij de sessie om jouw ervaringen met ons en de collega’s te delen.

Praktische informatie

  • Donderdag 18 februari 2021
  • 9.15 – 12.00 uur
  • Online-bijeenkomst
  • Voor schoolbesturen in regio Twente
  • Bestuurders, maar ook voor HR-professionals, schoolleiders
  • Deelname is gratis

Wat kun je verwachten
We nemen jullie mee in het belang van inclusie en de Banenafspraak in het onderwijs. Daarna volgen inspirerende goede voorbeelden en bespreken we welke drempels er kunnen zijn om de Banenafspraak uit te voeren. Dat doen we in interactieve break-out sessies die worden ingevuld op basis van de behoefte van de deelnemers. Bij het aanmelden kun je aangeven wat jouw behoeften zijn op dit gebied en hoe je met dit onderwerp bezig bent.

De Banenafspraak, wat is het ook alweer?
Met de Banenafspraak is afgesproken dat werkgevers in Nederland vóór 2027 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking hebben gerealiseerd. Het onderwijs doet dit ook vanuit zijn grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als publieke instellingen hebben scholen en schoolbesturen de intrinsieke noodzaak om de mensen met een arbeidsbeperking verder te helpen. Deze mensen hebben vaak een achtergrond in onze eigen scholen van het voortgezet speciaal onderwijs of het praktijkonderwijs. In deze animatie zie je hoe het ook al weer zit met de Banenafspraak.

Tijd

(Donderdag) 09:15 - 12:00

X