Skip links

Themalunch: Personeelscrisis?! Financiële crisis?! Paniek…..en nu?!

November, 2022

14Nov11:3015:00Themalunch: Personeelscrisis?! Financiële crisis?! Paniek.....en nu?!

Themalunch werkplein twente

Evenement details

Als ondernemer zijn er momenteel vele uitdagingen. Hoe kom ik aan personeel? Hoe houd ik mijn bedrijf draaiende? Moeten we krimpen of juist uitbreiden? Hoe doen andere bedrijven dit? Welke mogelijkheden heb ik nu nog? Hoe bied ik werknemers ondersteuning bij de inflatie zonder precedent te scheppen? En wat komt er bij kijken om daadwerkelijk mijn vacatures in te kunnen vullen of juist afscheid te nemen van personeel? Kom naar de themalunch van Werkplein Twente en laat u informeren, inspireren en adviseren om de crisis op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden.

In de huidige markt zijn er zoveel uitdagingen, dat u zich waarschijnlijk afvraagt waar u het beste kunt beginnen. Laat u inspireren en informeren tijdens deze themalunch. Maak een keuze uit de verschillende workshops/inspiratiesessies en doe er uw voordeel mee. Wie weet vindt u deze middag het antwoord op uw vraag.

Laura Boers (arbeidsmarktadviseur UWV) neemt u mee hoe de arbeidsmarkt er op dit moment uitziet in Twente. Aansluitend kunt u kiezen uit een aantal workshops/inspiratiesessies.

Programma:   
11.30 uur Inloop & netwerklunch
12.00 uur Opening door Laura Boers en de huidige arbeidsmarkt in Twente
12.30 uur Workshop/Inspiratiesessie ronde 1
13.30 uur Workshop/Inspiratiesessie ronde 2
14.30 uur Netwerken onder het genot van een drankje
15.00 uur Einde programma

Workshops/Inspiratiesessies:  
A. “Ongekend maakt onbemind” door Wendy Sleiderink & Marcel Janssen (Diezit)
Er wordt vaak gesproken over onbenut arbeidspotentieel oftewel ongekend talent. Wie zijn dit dan? Waar zitten deze mensen dan precies en hoe kunnen we ze bereiken? Welke rol kun je als werkgever hierin spelen? Hoor van anderen wat zij al hebben bedacht en wat voor hen werkt. Vind samen met ons dit “ongekende” talent en doe mee aan deze brainstormsessie.

B. “De speelruimte van een werkgever in de huidige, krappe arbeidsmarkt” door Ben Schröder (advocaat arbeidsrecht bij Damsté advocaten – Notarissen)
De heer Schröder neemt ons mee in een aantal voorbeelden vanuit de huidige praktijk en de invloed van de krappe arbeidsmarkt. De volgende vragen zal hij onder andere behandelen in zijn workshop:
– Wat doe je met een werknemer, die niet functioneert of zich niet goed gedraagt?
– Wat zijn mijn arbeidsrechtelijke tools om werknemers aan me te binden?
– Wat als het toch echt niet meer gaat, hoe kom ik dan van een werknemer af? En welke invloed heeft de krapte op de arbeidsmarkt hierop?
Laat u inspireren en informeren tijdens deze workshop.

C. “Aan de slag met statushouders” door Brian Pantling (beleidsmedewerker statushouders)
Er zijn veel statushouders, die aan het werk willen en kunnen. Natuurlijk mooi om vacatures op deze manier in te vullen. Maar wat komt er precies bij kijken om met deze mensen aan de slag te gaan? Wat zijn de voor- en nadelen? Is het wel zo mooi/makkelijk als wordt gezegd?

D. “Sociaal ondernemen: Het nieuwe Normaal” door Nienke Kleinenberg & Lex Molemans (adviseurs werkgeversdienstverlening Werkplein Twente)
Sociaal ondernemen is booming. Werkplein Twente geeft in deze workshop inzicht in kansen die er voor werkgevers liggen met betrekking tot onbenut arbeidspotentieel oftewel ongekend talent.

De themalunch is gratis toegankelijk voor maximaal 2 personen per bedrijf. Bij voorkeur bedrijfseigenaar of (HR-)manager. Voor uitzendpartijen geldt maximaal 1 persoon per bedrijf (eigenaar / manager). Een unieke kans om uw kennis uit te breiden en tevens te netwerken met andere Twentse bedrijven.

De inschrijving voor de themalunch is GESLOTEN.
Wij hebben het maximale aantal bezoekers bereikt.

Graag begroeten wij u tijdens de themalunch van Werkplein Twente!

Tijd

(Maandag) 11:30 - 15:00

X