Skip links

50-plus een goede keuze!

Werkplein Twente heeft in januari oud-voetballer John de Wolf (54) uitgenodigd om onze werkzoekenden te inspireren. Als eerste ambassadeur ouderenwerkloosheid spreekt hij werkgevers èn werkzoekenden door heel Nederland. 

Hij is voor een jaar benoemd om meer ouderen aan het werk te helpen en vooroordelen bij werkgevers weg te nemen. Werkgevers zijn er vaak onterecht van overtuigd, dat ouderen te duur zijn en te veel extra vrije dagen hebben, ook is er het vooroordeel, dat ouderen vaker ziek zijn.

Bloei van hun leven
“De 50-plussers van nu zijn veel fitter en actiever, zijn in de bloei van hun leven en zitten vol plannen en ideeën”, zegt De Wolf, die nu al werklozen helpt in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Volgens hem gelden de stempels van “ziek, zwak en misselijk, te duur, niet flexibel” misschien voor een paar mensen, maar voor de meesten niet. “De vijftigers van nu zijn de veertigers van vroeger.” De ouderenambassadeur wil werkgevers overtuigen, luisteren wat de problemen zijn en op zoek gaan naar oplossingen. “Er zijn allerlei speciale regelingen en subsidies en dat weet lang niet iedereen. Er zijn bijvoorbeeld bonussen voor werkgevers die oudere werknemers in dienst nemen.”

Laat u informeren door onze adviseurs werk van Werkplein Twente en kijk wat voor uw bedrijf de mogelijkheden zijn. Werkplein Twente organiseert ook met enige regelmaat bijeenkomsten waar u kennis kunt maken met gemotiveerde 50-plussers. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neemt u contact op met: Liset Reimerink-Zwarteveen. Zij gaat graag met u in gesprek.

Leave a comment

X