Skip links

50-plussers bij Rovor Telecom; niet meer dan normaal

Rovor Telecom is een installatietechnisch bedrijf dat zich bezighoudt met de aanleg van glasvezel. Bij Rovor zijn ze doorlopend op zoek naar goede vakmensen. Deze zijn niet altijd makkelijk te krijgen en daarom maken zij gebruik van de diensten van Werkplein Twente. Bij Rovor vinden ze het niet meer dan normaal om 50-plussers aan te nemen. “Als je 50 bent heb je nog een heel lange tijd op de werkvloer te gaan. Je moet waarschijnlijk tot dik in de 60 jaar doorwerken. Het is voor ons dan ook totaal geen issue om deze waardevolle mensen aan te nemen”, vertelt Ron van Oort, oprichter van Rovor Telecom.

Van één naar twee functies
Bij het evenement “50+ in de lift” dat Werkplein Twente organiseerde voor bedrijven in Twente was Rovor Telecom aanwezig. Hun doel? Een geschikt persoon vinden voor een functie van 32 uur. Na goede gesprekken met twee kandidaten werd Marian aangenomen voor een functie van 24 uur. Later bleek echter dat er wel zoveel werk was, dat er nog een tweede persoon werd aangenomen. Marion vervult nu een functie van 18 uur per week. Zo sloeg Rovor Telecom met behulp van Werkplein Twente twee vliegen in één klap.

Lastige zoektocht naar geschikte mensen
“In deze aantrekkende economie is het lastig om goede werknemers te krijgen. We werken bij Rovor Telecom nu met negen eigen mensen. Tellen we de onderaannemers daarbij op, dan komen we op achttien medewerkers. Vaak trekken de geschikte personen naar de grotere bedrijven in deze sector. Wij hebben vanwege de hoeveelheid werk echter grote behoefte aan deze vakmensen. De hulp van Werkplein Twente is dan ook zeer welkom”, licht Ron toe.

Mix van leeftijden op de werkvloer
Bij Rovor Telecom kunnen vakmensen op alle leeftijden een bijdrage leveren. “De jongste werknemer hier is 18 jaar oud. De oudste heeft de 60 jaar al ruim gepasseerd. We hebben een ontzettend goede werksfeer binnen ons bedrijf. De samenwerking, ondanks de grote leeftijdsverschillen, is dan ook nooit een probleem. Deze verschillende mensen vullen elkaar juist heel goed aan. De jonge mensen zijn extra waardevol in de digitale wereld, terwijl de ouderen hun bak aan ervaring delen.”

Juiste mensen op de juiste plek
“We begrijpen dat de nieuwste trends in sommige branches misschien niet altijd makkelijk te volgen zijn voor 50-plussers. Ook kan fysiek zware arbeid een lastig punt zijn. Bij ons kan iedereen echter elke klus aan. Of dat nou achter de computer is, bij het leggen van glasvezel of het werken op de kraan. Het is niet meer van deze tijd om geen 50-plussers aan te nemen. Wij zijn in ieder geval super tevreden over de indiensttreding van Marian en Marion vanuit Werkplein Twente”, vertelt Ron enthousiast.

Leave a comment

X