Skip links

Alle ruimte voor ontwikkeling bij Timberland

Modieuze, stoere kleding, sportschoenen en accessoires voor dames, heren en kinderen; je vindt het bij winkelketen Timberland. Bij het distributiecentrum van Timberland in Almelo zijn ze vooral tijdens de piekperiodes op zoek naar logistieke medewerkers. Shannen Munster (In House Consultant bij Unique uitzendbureau) en Marijke Dillerop (In House Consultant In Person uitzendbureau) zitten voor hun bedrijf intern bij Timberland en zijn zo de collega’s van HR adviseur Chantal Ruiter. Bij de zoektocht naar goede medewerkers maakt Timberland graag gebruik van de diensten van Werkplein Twente.

Waardevolle krachten
“In Almelo zijn op dit moment 160 vaste krachten en 100 uitzendkrachten werkzaam. We vinden het heel belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Daarom geven we ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt alle ruimte om bij ons aan de slag te gaan en vooral ook om te leren. Dankzij Werkplein Twente komen wij met deze waardevolle krachten in contact. We behandelen een uitzendkracht hetzelfde als een vaste medewerker. We letten echt op voortgang, in plaats van productiviteitstargets”, vertelt Chantal.

Namens uitzendbureaus werknemers selecteren
Shannen en Marijke hebben hun handen vol aan het zoeken naar goede medewerkers in logistieke functies. “Binnen Timberland zien we een goede mix tussen veel verschillende culturen en leeftijden. Iedereen is gelijk, wordt gelijk behandeld en heeft dus ook een gelijke kans op een baan. Niet aangenomen worden op basis van achtergrond is hier absoluut niet aan de orde”, aldus Marijke.

“Vanuit Werkplein Twente hebben we afgelopen jaar maar liefst 46 uitzendkrachten met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst gehad. Daarvan zijn er nu nog steeds elf bij ons actief. Ik noem het ook ‘ons’. Want ondanks dat Chantal, Marijke en ik eigenlijk voor verschillende bedrijven werken, voelen we ons echt collega’s. Ook bij de medewerkers in het distributiecentrum zelf zien we een grote onderlinge verbondenheid, ook al zijn medewerkers soms maar tijdelijk in dienst”, vertelt Shannen.

Structuur als goede basis
De basis voor de goede organisatie ligt volgens de drie dames aan de structuur. Werkplein Twente doet de eerste selectie voor mogelijke nieuwe medewerkers. Door bijvoorbeeld de door Werkplein Twente organiseerde speeddates is Timberland in contact gekomen met veel nieuwe medewerkers. Het vervolg is een intakegesprek (sollicitatie). Zijn er geschikte kandidaten gevonden, dan volgt de Timberland Academy. Nieuwe medewerkers maken door middel van een filmpje kennis met het bedrijf. Onder andere de veiligheidsvoorschriften spelen hierin een belangrijke rol. Iedere medewerker heeft een vast aanspreekpunt op de werkvloer. De duidelijke structuur is zeker voor de uitzendkrachten die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben van grote waarde.

Mogelijkheden medewerkers
Medewerkers van Timberland krijgen veel ruimte om zich te ontwikkelen. Soms begint dat al voordat ze in dienst zijn, bijvoorbeeld door het gratis aanbieden van het behalen van het heftruckcertificaat. Ook hebben de medewerkers bij goed functioneren zicht op een vaste aanstelling. Daarnaast mogen ze op verschillende afdelingen meedraaien om nog meer deel uit te maken van het bedrijf. Als extraatje heeft iedereen de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen tijdens werktijd bij een willekeurige non-profit instelling. Timberland geeft ruimte aan de medewerkers voor in totaal 4000 uren op jaarbasis, terwijl ze wel doorbetaald worden.

Voordat de mogelijkheden om te ontwikkelen er zijn, ligt er de belangrijke taak voor Werkplein Twente om gemotiveerde werknemers te vinden. “Daar hebben we bij Timberland nu al jaren veel profijt van”, aldus Chantal.

 

Onderschrift foto:
Shannen Munster – in house consultant bij Unique uitzendbureau, Marijke Dillerop – in house consultant In Person uitzendbureau, Wilfried Wolthuis – HR manager Timberland

Leave a comment

X