Skip links

Dankzij rugby weer aan ‘t werk

De Harde Leerschool is een project om jonge mannen die geen baan hebben of een afstand hebben tot de maatschappij fysiek en mentaal uit te dagen. Door het inzetten van rugby leren de jongeren hun grenzen te verleggen. U als werkgevers kunt van het begin tot het einde bij dit traject betrokken worden om de ontwikkeling van de jongeren te zien en uw nieuwe medewerker te spotten.

Tijdens een periode van acht weken krijgen de jongeren naast hun rugbytrainingen en workshops diverse andere uitdagingen, zoals een driedaagse training met mariniers en een dag met the Iceman Wim Hof. Belangrijke eigenschappen die een deelnemer moet laten zien zijn kameraadschap, discipline en respect. Initiatief nemen, dingen afmaken, tegenslagen incasseren en volharden zijn slechts enkele drijfveren die hieronder vallen. De begeleiders hebben de transformatie gezien van deze jongeren. Ze groeien als persoon. Aan het einde van de acht weken mogen de jongeren zichzelf met een pitch presenteren. Aansluitend volgen sollicitatiegesprekken met de aangesloten werkgevers. Zij hebben eveneens de ontwikkelingen meegemaakt van de kandidaten. Hierdoor hebben ze meer zicht op de persoonlijkheid van de deelnemer en hebben ze een goede indruk of de kandidaat bij hun bedrijf zal passen.

Aan het einde van het project is 75% van de jongeren aan de slag gegaan met diverse opleidingen en/of bij de aangesloten werkgevers. Het werk en de opleidingen zijn cruciaal om de jongeren te motiveren om aan het programma deel te nemen. Het biedt de jongeren een duidelijk perspectief en daarmee een doel om naartoe te werken. Bij voldoende animo van zowel werkgevers als kandidaten zal dit project ook volgend jaar weer worden gestart. Mocht u als werkgever interesse hebben, dan kunt u contact opnemen met Werkplein Twente.

Bekijk de reportages van RTV Oost en Tubantia om een indruk te krijgen van dit project.

Leave a comment

X