Skip links

Doorgegroeid tot receptioniste; dat is pas echt ambitieus

Een uitzonderlijke prestatie bij logistiek dienstverlener Nijhof-Wassink in Rijssen. Daar ging een paar jaar geleden een nieuwe collega uit de Wajong aan de slag als facilitair medewerker en groeide door tot receptioniste. Na contact met Werkplein Twente bleek deze dame de perfecte match voor Nijhof-Wassink. Gert-Jan Hemme, HR-Manager bij Nijhof-Wassink vertelt: “Het meest ultieme in deze situatie is dat het niet alleen om het werk gaat, maar om zo veel meer. Dat iemand ook alles uit zichzelf haalt en zijn of haar ambities durft na te jagen.”

Volwaardige collega
“We hebben haar ontmoet op een open dag van Werkplein Twente. Ze liep daar toen als serveerster rond. Tijdens ons contact met Werkplein Twente gaven ze aan dat deze dame misschien wel goed bij ons zou passen. En dat was ook zo!” Na de kennismaking bleek er direct een goede klik. Ze werd direct als een volwaardige collega opgenomen binnen Nijhof-Wassink. “Ze ging bij ons aan de slag als facilitair medewerker. Ze zorgde voor onze koffiezetapparaten, zette de vaatwasser aan en pakte hem leeg, zorgde dat onze vergaderruimtes klaar waren voor gebruik ”, vertelt Gert-Jan.

Groeien binnen het bedrijf
Doordat hun nieuwe collega zich zo thuis voelde, ging ze zich afvragen: kan ik meer dan dit? “Ze vertelde ons dat ze graag een opleiding wilde gaan volgen. Bij ons maken onze mensen het verschil en daarom investeren wij altijd in opleidingen en de ontwikkeling van onze mensen. Dus natuurlijk vonden wij het geweldig dat ze een opleiding wilde volgen.” Ze volgt nu de opleiding tot receptioniste op het ROC. Toen ze daar startte, is ze meteen een paar middagen per week aan de slag gegaan op de receptie van Nijhof-Wassink. Daar wordt ze begeleid door een zeer ervaren receptioniste die haar helpt met haar leerstof en haar alle kneepjes van het vak leert.

Ambities najagen
“Als je geduld hebt en er tijd voor uit trekt, dan kan het tot iets heel moois leiden. Onze medewerkster is heel erg gegroeid sinds ze bij ons is en ze heeft zich ontwikkeld tot een hele waardevolle kracht. Doordat ze zo goed is opgenomen door onze collega’s heeft ze hier ook vriendinnen gemaakt. Ook buiten het werk om gaan ze leuke dingen doen, zoals samen sporten! Zo motiveert ze ons ook om onze ambities na te jagen. Dat is heel gaaf om te zien. En dat is allemaal begonnen op de open dag van Werkplein Twente.”

X