Skip links

Duurzaam ondernemen hét DNA van Hygeniq

Hygeniq ontwikkelt, produceert en verkoopt ecologische schoonmaakproducten. Esmeralda Zegeling is HR businesspartner bij Hygeniq. “Een schonere en betere toekomst voor mens en milieu, ook in de schoonmaakindustrie; dat is waar wij voor staan”, vertelt Esmeralda. Duurzaamheid zit hem bij Hygeniq niet alleen in de ontwikkeling van ecologische schoonmaakproducten, maar speelt een rol in het gehele DNA van het bedrijf. Ook bij de zoektocht naar nieuwe medewerkers, waarbij ze veel baat hebben aan de hulp van Werkplein Twente.

“Als wij een nieuwe vacature hebben, kijken we eerst samen met Werkplein Twente of we deze positie kunnen invullen met iemand die een grotere afstand heeft tot de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld mensen die op basis van hun leeftijd moeilijker een baan kunnen vinden, een wajong-uitkering hebben of een beperking hebben. Een duurzame oplossing dus. Dat past bij ons gedachtegoed.”

Samenwerken
Voor elke vacature bij Hygeniq geldt dat Werkplein Twente op zoek gaat naar geschikte kandidaten. “Vervolgens krijg ik de Cv’s en kan ik de kandidaten rechtstreeks benaderen.” Op die manier hebben al meerdere mensen een plek gekregen bij Hygeniq. “Onder andere een klusjesman, een receptioniste en een laborant. De eerste participatieplaats was voor een man van 55 jaar die werk zocht als marketingmedewerker. We hebben hem een plek geboden met een aanvullende opleiding. Dit bleek een uitstekende match. En inmiddels werkt hij fulltime voor ons!”

De samenwerking met Werkplein Twente verloopt erg goed. Esmeralda vertelt: “Er wordt altijd goed met ons meegedacht. Ze zijn eerlijk, ook als er een lastige vacature is waar ze wellicht geen geschikte kandidaten voor hebben.”

Duurzame oplossingen, ook voor de arbeidsmarkt
Sinds 2010 ontwikkelt Hygeniq al meer dan 120 verschillende ecologische schoonmaakproducten voor onder andere ziekenhuizen, schoonmaakbedrijven en horeca. Afgelopen jaar hebben ze ook de stap gezet naar de consumentenmarkt. “Mensen worden zich steeds bewuster van de schadelijke volgen van het gebruik van chemische producten en kijken steeds vaker naar groenere en veiligere alternatieven. Onze groene producten werken even goed als, of zelfs beter dan de bekende chemische A-merken”, legt Esmeralda uit.

Door deze stap naar de consumentenmarkt blijft ook de komende jaren de vraag naar nieuwe medewerkers groeien. “Dus we blijven samenwerken met Werkplein Twente om goede medewerkers en daarmee duurzame oplossingen voor de arbeidsmarkt te vinden!”

Leave a comment

X