Skip links

Een 50+ medewerker aannemen? De match is belangrijk; aldus Bad Boekelo!

Resort Bad Boekelo is een hotel in Enschede. Het personeelsbestand is zeer divers. Van jong tot oud en van een langdurig dienstverband tot seizoensmedewerkers. Werkplein Twente ondersteunt Bad Boekelo bij het vinden van de juiste medewerkers. Onderscheid in leeftijd kent men hierbij niet.

Passende kandidaat? Wij gaan in gesprek ongeacht leeftijd
Bob de Waal werkt inmiddels zo’n drie jaar als General Manager bij Bad Boekelo. Een functie met een uitgebreid profiel. Voor het werven van personeel heeft Bob regelmatig contact met Werkplein Twente. “Bad Boekelo heeft slechts een paar eisen bij het vervullen van een vacature”, vertelt Bob. “De kandidaat moet op voldoende vlakken voldoen aan het functieprofiel en moet passen in het team” legt Bob uit. Wij vinden daarbij leeftijd geen rol spelen. Zo was er onlangs een vacature voor een medewerker bediening. Via Werkplein Twente ontvingen wij een passend cv van een prima kandidaat van 50+. Wij spraken deze enthousiaste medewerker en er was duidelijk een ‘match’ tussen ons. Bijkomend voordeel is dat deze gemotiveerde medewerker ruime ervaring heeft. “Allemaal prima vertrekpunten voor een arbeidsrelatie”, aldus Bob.

Goede samenwerking; dat vinden wij belangrijk
“De beoordeling van een cv is ‘slechts’ het praktische gedeelte. Veel belangrijker is de klik op de werkvloer. Daar waar kennis en kunde één is, vinden wij karakter en teamspirit vele malen belangrijker. Bij Bad Boekelo hechten wij waarde aan goed werkgeverschap”, licht Bob toe. “Er moet tenslotte worden samengewerkt bij dit vak en daar komt persoonlijkheid bij kijken. Zaken zoals leeftijd spelen dan ook geen rol bij ons. “Wij kunnen meerdere praktijkvoorbeelden opnoemen van vacatures die vervult zijn door een 50+ medewerker” licht Bob toe. Onze medewerker bediening van 50+ draait alweer een paar maanden mee in ons Bad Boekeloteam. Zo was er ook onlangs een vacature voor een zelfstandig werkend kok. Op mijn bureau belandde een prachtig cv van een geschikte kandidaat met ‘een bak aan ervaring’. “Deze kandidaat sprak ons onmiddellijk aan” vertelt Bob enthousiast. Een gesprek en proefperiode met deze passende kandidaat volgde dan ook snel. ‘Op papier zien we dat deze topkok 62 jaar is’, geeft Bob aan. “Op de werkvloer zien wij een fijne collega die prima functioneert en de heerlijkste gerechten bereidt”, en dat is toch waar het om gaat!”

Leave a comment

X