Skip links

Eerste lichting CNC operators ontvangen hun certificaat

Er is al tijden behoefte aan CNC operators in Twente. Werkgevers Benno Hermelink van Ansact en Herman Schuler van Besttechniek hebben vorig jaar de handen ineen geslagen en kwamen met het idee om CNC operators zelf op te leiden. De vraag naar CNC frezers en draaiers is groot, maar er zijn nauwelijks ervaren mensen met deze achtergrond beschikbaar.

Een bestaande opleiding duurt de meeste werkgevers te lang om snel op de marktvraag in te kunnen spelen. Er is nu een grote behoefte en werkgevers lopen orders mis door het tekort aan medewerkers voor de CNC cabine. Sommige bedrijven draaien alleen dagdiensten of 2-ploegen diensten, terwijl zij juist 24 uur per dag deze machines kunnen laten draaien.

In overleg met de vakschool STODT heeft Werkplein Twente voorgesteld om zij-instromers de kans te bieden een verkort opleidingstraject te volgen van 16 weken. In deze 16 weken krijgen de deelnemers zowel praktijk- als theorielessen. Aansluitend lopen ze de laatste 8 weken stage bij werkgevers in de regio. Tijdens deze stage periode hebben de deelnemers terugkom dagen bij het Stodt, waar zij hun nieuwe kennis en uitdaging met elkaar bespreken en oplossingen bedenken.

Zeven deelnemers hebben dit traject gevolgd tijdens de afgelopen weken en hebben hun certificaat uitgereikt gekregen door Arjan Kampman, wethouder van gemeente Enschede. Een aantal van de deelnemers heeft een contract aangeboden gekregen van hun stagebedrijf. Wij wensen hen veel succes met hun nieuwe carrière als CNC operator.

Leave a comment

X