Skip links

Flyer ‘Kans op werk in Twente’ helpt jongeren bij keuze voor MBO-opleiding

De flyer ‘Kans op werk in Twente’ is vernieuwd en geactualiseerd. De vorige flyer was een groot succes: er zijn meer dan 10.000 exemplaren uitgereikt aan jongeren en hun ouders om hen te informeren over de kans op werk op MBO niveau.

De flyer wil jongeren stimuleren om na te denken over de te kiezen opleiding en om door te leren. Jongeren in Twente die voor de keuze staan een MBO-opleiding te gaan kiezen, kunnen zich door deze flyer beter oriënteren op hun toekomstige mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Het geeft hen namelijk een helder overzicht van MBO-opleidingen (niveau 2 tot en met niveau 3 + 4) en de prognoses voor een baan bij elke opleidingsrichting. In de flyer staan 34 beroepsgroepen in de sectoren Economie, Groen, Techniek en Zorg & Welzijn.

Rob Christenhusz, wethouder Sociale zaken en Arbeidsmarktbeleid in Oldenzaal en regionaal portefeuillehouder Jeugdwerkloosheid:
“Het is ontzettend belangrijk dat jongeren kiezen voor een opleiding die ook perspectief op werk biedt. Dat is niet alleen belangrijk voor hen zelf, maar ook van groot belang voor de toekomst van de Twentse economie en de regionale arbeidsmarkt. Talent en kennis bij jongeren moeten gestimuleerd en ontwikkeld worden. Dat jongeren doorleren is meer dan ooit van belang. Van het aantal geregistreerde werkloze jongeren heeft momenteel bijna 50 % geen startkwalificatie niveau MBO-2.”

De flyer wordt onder andere verspreid via onderwijsinstellingen en Werkplein Twente en is online terug te vinden op de websites www.regiotwente.nl en www.werkpleintwente.nl. ‘Kans op werk in Twente’ is een uitgave van het Samenwerkingsverband Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven, Regio Twente en Werkplein Twente.

Leave a comment

X