Skip links

Grafotex zeefdruk: “Een hechte band tussen werknemer en werkgever”

Van katoenen tassen tot papieren tassen en van paraplu’s tot t-shirts: GrafoTex zeefdruk bedrukt het product zoals de klant dat wil. Klantvriendelijkheid staat dan ook hoog in het vaandel. Maar dat niet alleen! Ook de loyaliteit aan werknemers kenmerkt het bedrijf. Achter de deuren van GrafoTex zeefdruk schuilt namelijk een enorm sociaal gezicht; het bedrijf heeft twintig werknemers in dienst, waarvan achttien echte doorzetters!

Met vallen en opstaan
In 2000 kwam Hans in dienst; een autistische jongen, enorm gemotiveerd en enthousiast om het werkveld te mogen betreden. Daniëlle Hofstra vertelt: “Hans kwam via het UWV bij ons in dienst. Het was voor ons destijds even zoeken hoe we met zijn beperkingen moesten omgaan. Met vallen en opstaan hebben we dit geleerd en dankzij de charmes van Hans, werken er nu maar liefst achttien doorzetters bij ons.”

Extra handjes
“Eind 2000 waren we groeiende en we hadden extra handjes nodig. Door onze positieve ervaringen met Hans hebben we besloten om juist deze doelgroep werk aan te bieden. Je moet er wat meer moeite voor doen, maar je krijgt er veel voor terug! In samenwerking met onder andere Werkplein Twente hebben we nu meer doorzetters in dienst. Het is soms even puzzelen wie we welke werkzaamheden laten uitvoeren, maar er is altijd een oplossing. We halen er enorm veel voldoening uit door deze groep aan werk te mogen helpen.”

Loyaal naar elkaar
Bij GrafoTex zeefdruk krijgen de werknemers de kans om te groeien en te ontwikkelen. Veel van hen blijven dan ook langere tijd werkzaam voor het bedrijf en krijgen zelfs een vast contract. “Steeds meer scholen en jobcoach-bedrijven weten ons te vinden. We hebben ons bedrijfsproces aangepast op de doelgroep. De machines zijn langzamer afgesteld en we gaan flexibeler om met werktijden. De meeste werknemers blijven voor langere tijd bij ons. Als ze hier hun plekje kunnen vinden, het werk leuk vinden en goed uitvoeren, dan bieden we ze een vast contract aan. Zij zijn iedere dag weer loyaal aan ons, wij zijn loyaal aan hen”.

Van knuffels tot tranen
“Sommige medewerkers kijken eerst even de kat uit de boom, maar als ze zich eenmaal veilig voelen, dan ontstaat er respect en vertrouwen van beide kanten. Het verbaast me hoe snel ze zich ontwikkelen, er stappen worden gezet en hoe hecht de band tussen iedereen is. Er wordt geknuffeld, gelachen en soms een traan weggepinkt. De doelgroep is erg direct en open. Het privéleven wordt meegenomen naar de werkvloer en andersom. Doordat we meerdere interne jobcoaches op de werkvloer hebben, wordt er snel geschakeld en gesignaleerd wanneer iemand iets minder goed in zijn vel zit. Samen zoeken we een oplossing, praten we en vervolgens wordt er weer volop gelachen.”

Leave a comment

X