Skip links

Informatie & Advies over Leren en Werken

Het Programma Leren en Werken bestaat sinds eind 2009 en heeft als doel de aansluiting tussen onderwijs, opleidingsmarkt, arbeidsmarkt en arbeidsmarktkansen te versterken. Speerpunten zijn het bevorderen van werkend leren, loopbaanadvies, validering & erkenning en laaggeletterdheid.

Leren en Werken Twente is een samenwerkingsverband tussen de partijen die in de regio bij Leren en werken betrokken zijn: Werkplein Twente, onderwijsinstellingen, Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven en het regionale bedrijfsleven. Gezamenlijk ontwikkelen zij activiteiten, arrangementen, producten en diensten die bij de aansluiting tussen opleidingen en arbeidsmarkt verbeteren.

De adviseurs van Leren en Werken zijn er voor iedereen; jong en oud, met of zonder uitkering, werknemers en werkgevers. Zij geven advies bij scholings- en loopbaanvragen. Zij denken mee hoe leren en werken in uw bedrijf kan worden opgenomen of uitgebreid, voor nieuwe medewerkers en voor uw eigen personeel. De adviseurs hebben kennis van de regionale arbeidsmarkt en het scholingsaanbod, kennis van verschillende organisaties en kennen de kandidaten.

Dienstverlening van Leren en Werken
U kunt zich laten adviseren bij allerlei vragen met een leercomponent:
– over om-, her- en bijscholing van personeel;
– bij moeilijk vervulbare vacatures en de mogelijkheden voor leerwerk-trajecten;
– bij mobiliteitsvragen en van werk-naar-werk begeleiding;
– over hoe je leerbedrijf kunt worden en werkbegeleiders kunt regelen/vinden.

U kunt zich als werkgever laten informeren over de mogelijkheden van leren en werken. Dit kan bijvoorbeeld bij werkgevers in een sector waarin mogelijk krapte gaat ontstaan. Dit gebeurt in afstemming met de adviseurs van Werkplein Twente.

Vragen over Werken en Leren?
Neem dan contact met ons op! Wij zijn per mail bereikbaar. Ons mailadres is infotwente@lerenenwerken.nl. Vermeld in de mail uw naam, telefoonnummer en uw vraag.

Meer informatie kunt u vinden op de website twente.lerenenwerken.nl

Leave a comment

X