Skip links

Jongerenoffensief Werkplein Twente

Sinds 2009 kent Twente het actieplan Jeugdwerkloosheid dat met financiële steun van het ministerie van Sociale Zaken landelijk is uitgerold over 35 arbeidsmarktregio’s, waaronder Twente. In de periode 2010-2017 zijn vanuit het samenwerkingsverband van Werkplein Twente, ROC van Twente en tal van andere partners, oftewel het Jongerenoffensief, in Twente ruim 20.000 jongeren aan een baan geholpen.

Sinds september 2014 zijn er drie Jongerenadviseurs aan het werk binnen het Jongerenoffensief. Zij werken uit naam van Werkplein Twente en zetten zich actief in voor jongeren in Twente met aanbodversterkende instrumenten, zoals sollicitatietrainingen, CV-check, workshops, Meet & Greets en Jongeren on Tours. De resultaten zijn uitermate positief. Zo zijn er alleen in 2016 maar liefst 518 jongeren begeleid door het Jongerenoffensief en uitgestroomd uit de uitkering richting werk. Onze regionale aanpak ‘Jongerenoffensief’ werkt!

Een mooi voorbeeld van een werkgever die in samenwerking met een Adviseur Werk van Werkplein Twente contact met het Jongerenoffensief heeft gezocht is DHL. DHL is tot twee keer toe op zoek geweest naar een jongere voor traineeships, die ze open hadden staan. Adviseur Werk en contactpersoon van DHL, Sadettin Mumcu, en Jongerenadviseur Ellen Alberink hebben gezamenlijk kandidaten geworven en hebben deze kandidaten vervolgens uitgenodigd bij DHL voor een informatiebijeenkomst. Vanwege het vroege tijdstip van deze bijeenkomst (bij DHL ligt de werk-piek rond 06.00 / 06.30 uur) is er een ontbijt aan vast geplakt, zodat het nuttige met het aangename werd gecombineerd. Beide informatiebijeenkomsten zijn succesvol geweest, want er al twee jongeren gestart bij deze werkgever!

Wanneer u als werkgever een vraagstuk heeft met betrekking tot de doelgroep jongeren, kunt u contact opnemen met Werkplein Twente of direct contact zoeken met de adviseurs:
– Petra Weideveld: Coördinator Jeugdwerkloosheid (06-12930984 / p.weideveld@regiotwente.nl)
– Jessica Kloppers: Jongerenadviseur sub-regio Almelo (06-15237008 / j.kloppers@regiotwente.nl)
– Ellen Alberink: Jongerenadviseur sub-regio Hengelo (06-12011804 / e.alberink@hengelo.nl)
– Elif Durdabak: Jongerenadviseur sub-regio Enschede (06-13076499 / e.durdabak@enschede.nl)

Leave a comment

X