Skip links

Kijkje in de keuken resulteert in succesvolle samenwerking

Van 14 tot 17 maart 2018 organiseerden vele Twentse logistieke bedrijven samen met onderwijsinstelling ROC Twente, Port of Twente, gemeente Almelo en Werkplein Twente de ‘Week van de Logistiek’. Een meerdaags evenement waarbij verschillende doelgroepen, waaronder werkzoekenden, een kijkje konden nemen in de keuken van verschillende Twentse bedrijven in de logistieke sector. Een van deze bedrijven was Bleckmann; een grote logistieke dienstverlener op het gebied van fashion en lifestyle met vestigingen wereldwijd. Rob Blokhuis, vestigingsmanager bij Bleckmann, vertelt enthousiast over deze week en de mooie samenwerking met Werkplein Twente die dankzij dit evenement is ontstaan.

Dynamische sector
Rob Blokhuis is inmiddels zo’n 18 jaar vestigingsmanager bij Bleckmann in Oldenzaal. “Momenteel is de bouw van een nieuw logistiek centrum in Almelo van maar liefst 80.000 m2 volop gaande”, vertelt Rob. “Voor alle vestigingen is het belangrijk dat er voldoende ‘handjes’ zijn.” Rob geeft aan dat de Week van de Logistiek een mooie gelegenheid is om werkzoekenden inzicht te geven in het werken in de dynamische wereld van de logistiek. Het is immers een groeiende sector waarbij geen dag hetzelfde is en waarbij er volop werk- en doorgroeimogelijkheden zijn.

Rob genoot ervan om werkzoekenden inzicht te geven in het logistieke werk bij zijn organisatie. “Het was een prachtige kans om de cirkel rondom bijvoorbeeld de online bestelling van een merkshirt te laten zien. Van online transactie tot aan de levering bij jouw voordeur. Door dit logistieke proces stap voor stap inzichtelijk te maken aan de hand van een actueel voorbeeld, lieten we zien dat de logistieke sector bijzonder afwisselend en dynamisch is. Een mooie kans om kandidaten te enthousiasmeren voor een functie bij Bleckmann.”

Succesvolle samenwerking
Een trotse Rob geeft aan dat het gelukt is om dit enthousiasme op de diverse doelgroepen over te brengen. Afgelopen week ontving hij een telefoontje van Werkplein Twente met een mooie kandidatenlijst. Al deze kandidaten hebben bij Werkplein Twente aangegeven gemotiveerd te zijn voor een baan in de logistieke branche. “Met al deze mensen gaan wij in gesprek. Afhankelijk van de mogelijkheden van de kandidaat kijken we welk takenpakket passend is. Er zijn volop mogelijkheden binnen onze organisatie. Ook al begin je onderaan de ladder, er is altijd een kans om door te groeien”, aldus een enthousiaste Rob. “Voor Bleckmann was dit de eerste samenwerking met Werkplein Twente. En met succes! Er zijn veel gesprekken met potentiële medewerkers gepland en dat was precies het doel!”

Leave a comment

X