Skip links

Matchen op competenties

Er zijn veel werkzoekenden die, op basis van hun cv, maar zelden worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Niet omdat ze onkundig zijn, maar omdat het beroep wat ze recentelijk hebben uitgevoerd niet meer bestaat of omdat de werkervaring ogenschijnlijk niet aansluit op vacatures. Toch beschikken deze mensen wel degelijk over competenties die op andere gebieden goed inzetbaar zijn. Met behulp van nieuwe technologie hebben we vorig jaar een experiment georganiseerd met als doel; de juiste kandidaat matchen aan de juiste werkgever. Zonder cv’s, enkel op basis van competenties.

Technologie
We hebben een aantal werkgevers gevraagd om specifieke competenties aan te geven welke noodzakelijk zijn voor hun openstaande vacatures. Werkzoekenden hebben uit deze lijst maximaal 5 competenties gekozen die het beste bij hen pasten. Zowel werkgevers als werkzoekenden werden voorzien van een naambadge met ingebouwde elektronica waarop de specifieke competenties waren geladen. Zodra een werkzoekende in de buurt van een werkgever kwam en er digitaal en draadloos een match werd geconstateerd, lichtte de beide badges op in de zelfde kleur. Dat was het signaal om met elkaar in gesprek te gaan.

Het experiment was een succes. Met de verworven data hebben we deze manier van matchen verfijnd en verbeterd. Op dit moment wordt dit systeem landelijk uitgerold. Op Werkplein Apeldoorn is dit Innovatieve Twentse idee een aantal weken geleden succesvol ingezet. Werkplein Tilburg en Werkplein Groningen zullen spoedig volgen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van deze manier van werven? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden voor uw bedrijf / branche.

Een impressie van dit Matchen op Competenties is te zien op:

Leave a comment

X