Skip links

Matthijs Vos, eigenaar van Vos Autotechniek

Het gaat goed met Vos Autotechniek. Het bedrijf groeit en is net verhuisd naar een nieuwe locatie in Goor. Matthijs Vos heeft niet alleen maar positieve ervaringen, maar hij staat altijd open voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In dit geval pakt het bijzonder goed uit, want Matthijs is nu ruim twee maanden erg tevreden over Huub.

Matthijs: “Huub kwam op eigen initiatief binnenlopen: heb je wat te doen? Dat laat motivatie zien, dus ik wilde Huub wel een kans geven. Er lagen taken die niet werden uitgevoerd en we zijn bezig met uitbreiden, dus werknemers die passen bij ons bedrijf zijn altijd welkom. Huub begon met het beheer van de winterbanden en inmiddels houdt hij zich bezig met allerlei servicegerichte zaken: van klanten en auto’s wegbrengen tot opruimen en kleine klusjes, we hebben werk genoeg. Iedereen heeft hier zijn eigen verantwoordelijkheden én contact met klanten. Het loopt hier nooit in het hetzelfde tempo en daar moet je mee om kunnen gaan. Huub voert alles netjes uit en pakt dingen uit zichzelf op.”

Van WW naar proefplaatsing
Huub heeft een achtergrond als vrachtwagenchauffeur. Door zijn leeftijd kreeg hij vaak nee te horen in de zoektocht naar een baan en daardoor zat hij twee jaar in de WW. Huub wilde erg graag aan de slag, dus ging hij persoonlijk bedrijven langs met de vraag of er iets te doen was. Bij Vos Autotechniek begon hij aan een snuffelstage. Het bedrijf zat midden in een verhuizing en dat zorgde voor de nodige chaos. Matthijs: “Huub is een aanpakker en juist in de verhuizing liet hij zien dat hij zelf initiatief toont en zich goed redt. Het contact met het Werkplein en UWV verliep en verloopt erg goed. Ik had al regelmatig contact met Marion (werkcoach Hofwerkt) en daar ben ik erg tevreden over. Niets dan lof! Samen met Anne-Marie (Werkplein Twente) hebben we een proefplaatsing ingezet, zodat Huub zijn vaardigheden kan laten zien. Dat zit goed, net als zijn motivatie. Alles valt of staat voor mij met hoe iemand binnen komt lopen. Dat zegt iets over mentaliteit. Als Huub zich op deze manier blijft inzetten, dan is er een toekomst voor hem binnen ons bedrijf.”

Tekort technisch personeel
Matthijs herkent een branche breed tekort aan goed, technisch personeel. Dat heeft volgens hem alles te maken met hoe we vaak omgaan met de ontwikkeling van kinderen: “Kinderen moeten gestimuleerd worden in wat ze goed kunnen. Voor ons vak heb je mensen nodig die met hun handen werken en dat ook leuk vinden. Dat ontdekken en stimuleren begint al op jonge leeftijd. Het is het makkelijkst om kinderen een iPad te geven, maar ik geloof niet dat dat echt iets triggert in de ontwikkeling.”

Kandidaat Huub:
“Ik ben de hele dag bezig en heb het erg naar mijn zin. Het ene moment stapel ik banden op en een volgend moment breng ik een klant weg. Ik hoef hier niet meer weg.”

Leave a comment

X