Skip links

Online Meet & Greet

Online speeddates tussen werkgevers en werkzoekenden
Succesfactoren voor een geslaagd virtueel evenement

Als Werkplein Twente willen we zo veel mogelijk werkzoekenden aan een mooie baan helpen. Daarvoor organiseren we regelmatig ‘Meet & Greets’ tussen werkgevers en werkzoekenden, waarbij de partijen elkaar kunnen ontmoeten. Face-to-face was door de coronacrisis natuurlijk uitgesloten. Daarom de online versie, waarbij binnen twee uur 170 gesprekken van elk zeven minuten konden plaatsvinden. Echte speeddates dus.

Op 6 mei organiseerden we een Meet & Greet speciaal voor het werken in (klant)contactcenters zoals bij KPN, Menzis en de Belastingdienst. Voor de organisatie van alle online aspecten hebben we The Visual Connection erbij gevraagd. We maakten gebruik van de onlineapplicatie WeSeeDo. Iedere werkgever werd online om de 10 minuten in contact gebracht met een nieuwe kandidaat. Zo hebben zij de mogelijkheid om veel kandidaten in korte tijd te spreken.

Reacties
Een deelnemende werkgever gaf aan blij te zijn met hun deelname aan het evenement: ‘Behalve enkele no-shows is alles goed verlopen. De mensen die ik heb gesproken waren goed voorbereid en gemotiveerd. Ik vond het persoonlijk een hele leuke ervaring om op deze manier nieuwe mensen te ontmoeten!

De meerwaarde van online ontmoetingen, op deze efficiënte en gestructureerde manier wordt dus echt gezien als een mogelijkheid om werkgevers en werkzoekende bij elkaar te brengen.

Eind augustus gaan we een nieuwe online Meet & Greet organiseren voor deze branche. Heeft u als werkgever behoefte om op deze manier in contact te komen met werkzoekenden? Neem contact op met uw adviseur van Werkplein Twente of vul het contactformulier in.

 

 

X