Skip links

Onze nieuwe Frans sprekende commercieel medewerker is 50+; prima toch?!

In Enschede aan de Euregioweg vind je Biblionet; de facilitair dienstverlener van bibliotheken, non-profit organisaties en onderwijsinstellingen. Een bedrijf waar een klein team werkzaam is. Bij de invulling van vacatures letten we op zaken als ‘kwaliteit’ en ‘dienstverlening’. “Leeftijd is geen issue” aldus Richard van Biblionet.

Leeftijd speelt geen rol; kwaliteit wel!
Richard IJzereef is projectmanager bij Biblionet. ‘Een boeiende functie bij een klein bedrijf’ zoals hij zelf zegt. Biblionet is een bedrijf met ambitie. Deze gaat verder dan de Nederlandse grens. “We kijken voorzichtig naar België en Frankrijk. Een uitdaging! Om ons te kunnen richten op deze markt is het een must een medewerker in dienst te hebben die kennis heeft van commercie en dit ook nog in het Frans kan uitdragen. Deze vraag legden wij voor aan Werkplein Twente. Al snel ontvingen wij meerdere passende cv’s in onze mailbox. Aan ons de taak om vervolgens de cv’s te beoordelen. We hebben hierbij gelet op kwaliteit en ervaring”, aldus Richard. “De leeftijd van de kandidaat speelt geen rol, wij willen kwaliteit leveren”, vertelt Richard want “dat is immers waar het om gaat.”

Onze nieuwe 50+ collega; een kanjer!
Van de verschillende cv’s sprong ééntje er het meest uit. Deze kandidaat sloot het best aan bij het profiel dat Biblionet zocht en had een ruime ervaring met deze gevraagde werkzaamheden. “Dat onze nieuwe medewerker 50+ is, zien wij als een voordeel”, vertelt Richard. “Samen met Werkplein Twente hebben we een aanloopperiode voor deze functie afgesproken. Er werd tijdens deze aanloopperiode van zeven weken gewerkt met behoud van uitkering. We merkten al snel dat de ‘klik’ er was. Bijkomend voordeel is dat onze nieuwe collega iemand is die volop in de maatschappij staat, gemotiveerd is en haar ‘mannetje’ staat in deze sector. Dat komt mede doordat ze de door haar opgedane praktijkervaring meeneemt naar ons bedrijf. “Wij zien voordelen voor deze doelgroep,” vertelt Richard. Dit werd dan ook bevestigd in een arbeidscontract voor de enthousiaste commercieel medewerker. Een 50+ medewerker inzetten in jouw bedrijf? De tip van Richard: “Ik beveel dit andere Twentse bedrijven van harte aan!”

Leave a comment

X