Skip links

Opleidingstraject in samenwerking met FBD blijkt groot succes

Financieel detacheerder FBD biedt in samenwerking met Werkplein Twente een uniek opleidingstraject aan, waarbij kandidaten worden klaargestoomd voor de functie van CDD/KYC-analist bij onder anderen de ABN-AMRO en Rabobank. Binnen de financiële sector is er een grote vraag naar gecertificeerde CDD/KYC-analisten: (in een notendop) zij die onderzoeken of klanten van financiële instellingen wel integer zijn.

Tijdens het eerste traject dat FBD samen met Werkplein Twente heeft uitgevoerd, zijn uiteindelijk veertien enthousiaste kandidaten doorgegaan naar het selectieweekend in De Lutte. Het zonnige weekend in De Lutte werd door de deelnemers als bijzonder aangenaam ervaren. Niet alleen leerde FBD de kandidaten beter kennen, ook kregen de kandidaten op hun beurt de kans nader kennis te maken met FBD als potentiële werkgever. Na een toch wel intensief weekend en uitgebreide analyses besloot FBD uiteindelijk om met elf kandidaten verder te gaan en hen een professionele, verkorte opleiding tot CDD/KYC-analist aan te bieden. Dit op basis van competenties, inzet en de samenwerkingscapaciteit van de overgebleven deelnemers.

De potentiële CDD-analisten volgden in de periode ná het CDD-selectieweekend een kosteloos opleidingstraject vanuit de FBD-academie. In totaal hebben elf kandidaten het eerste opleidingstraject positief afgerond en zijn inmiddels geplaatst bij één van de grootbanken in Nederland. Na Twente is FBD inmiddels ook bezig met een vergelijkbaar opleidingstraject in de regio Utrecht en staat ook Amsterdam in de zeer nabije toekomst op de planning. Het uiteindelijke plan is om dit opleidingstraject na verloop van tijd landelijk uit te gaan rollen, want binnen de gehele financiële sector bestaat er een fors tekort aan geschikte compliance-medewerkers.

Heeft u als werkgever ook behoefte aan meerdere kandidaten voor een specifieke functie? U kunt in gesprek gaan met uw adviseur van Werkplein Twente of een mail sturen met uw vraag naar info@werkpleintwente.nl. Wij helpen u graag.

 

 

 

 

 

 

 

FBD
Sinds 2000 werft en detacheert FBD financieel-professionals en -managers in de financiële sector. De ervaren professionals van FBD leveren financiële expertise op hoog niveau. Klanten schakelen FBD in voor hun projectmatige en tijdelijke vraagstukken op het financiële vlak. Meer weten over het opleidingstraject? Bekijk dan hier de campagne-video, ingesproken door één van de kandidaten.  

FBD ontwikkelt mensen voor een betere financiële wereld. 

Leave a comment

X