Skip links

Permess International en MultiStiq bieden statushouders mooie kans

Permess International en MultiStiq in Goor organiseerden een rondleiding in samenwerking met Werkplein Twente. Het bleek een effectieve manier om nieuw personeel te werven. Op 1 maart 2021 was het zover, de eerste werkdag van LuelKesete en AmanuelMeleake uit Eritrea. Na een proefplaatsing van enkele weken met behoud van uitkering hebben beiden een contract van zes maanden gekregen.

Bij Permess International draaien de machines ook in Coronatijd op volle toeren. Directeur Evert Jan Berenpas vertelt dat Permess in staat is om snel te reageren op marktveranderingen. Duurzaamheid zit in onze gedachten en onze machines bij het produceren van tussenvoeringen. Je kunt duurzaamheid ook integreren in het personeelsbeleid. Wij streven ernaar om capabel personeel te verenigen met passende werkplekken en een blijvende werkrelatie te realiseren.

Evert Jan Berenpas schakelde de Gemeente Hof van Twente in met een personeelsvraag. Hij kon twee mensen extra gebruiken in de productie. Om mensen te enthousiasmeren voor het bedrijf en het werk, werd in samenwerking met Anne-Marie Quinten van Werkplein Twente een rondleiding georganiseerd voor werkzoekenden uit het uitkeringsbestand van de Gemeente Hof van Twente. In de ruime hal van Permess en MultiStiq kon gemakkelijk 1,5 meter afstand gehouden worden.

Luel en Amanuel bezochten de rondleiding met veel interesse. Ze kregen een goede indruk van het werk en konden meteen vragen stellen. Beide heren komen uit Eritrea, waar zij als docent werkten. Werkcoach Dorien Aanstoot van de gemeente Hof van Twente wist dat zij ook open stonden voor ander werk. Voor Permess was de keus niet moeilijk: “Wij zagen meteen dat die jongens hartstikke intelligent zijn.”  Een mooie kans voor alle partijen.

Inmiddels werken Luel en Amanuel ruim vier weken met veel plezier bij Permess en MultiStiq. Ze pakken alles met twee handen aan en deinzen nergens voor terug. Teamleider Jordy verbaast zich over de snelheid waarmee de twee zich ontwikkelen. Hierdoor kunnen ze steeds vaker zelfstandig taken in de productie uitvoeren. De communicatie gaat ook prima. Berenpas: “Luel en Amanuel zijn warm ontvangen door collega’s en daar ben ik trots op. De heren eten gezellig een boterhammetje mee in de pauze. Ze horen er echt bij.”

X