Skip links

Samen komen we steeds een stap verder

Van het ontwikkelen en bouwen van schepen tot het verkopen van schepen. Het zijn nog maar enkele diensten van de The Blue World. Zowel in Nederland als wereldwijd bouwt The Blue World schepen. Met een kleine twintig man in dienst zie je op de werkvloer ook een aantal medewerkers die via Werkplein Twente zijn binnengekomen. Daar waar Patrick Hut als scheepsmakelaar veel doet om personeel te vinden, kan hij soms best een handje van Werkplein Twente gebruiken.

Voorrecht
“Bij The Blue World ontwerpen we schepen die voldoen aan de specifieke wensen van de klant. Per schip bekijken we waar ter wereld we deze het beste kunnen bouwen. Dit is onder meer afhankelijk van de wensen van de klant en de staalprijzen. Het werken met deze aanpak betekent dat we in onze sector veel samenwerken met mensen uit andere culturen. Het werken met deze mensen en in deze culturen is een voorrecht,” aldus Patrick.

Stip aan de horizon
Het werken in de maritieme sector biedt een goed toekomstperspectief en daarom investeert Patrick graag in nieuwe en enthousiaste medewerkers. “Bij The Blue World is samenwerken het sleutelwoord. Medewerkers leren hun eigen route uit te stippelen met een mooie stip aan de horizon. Uiteraard hoeven ze dit niet alleen te doen. We steken er veel energie in om medewerkers op weg te helpen en te zorgen dat ze stapje voor stapje hun stip aan de horizon bereiken. Samen zetten we onze schouders eronder. Wij helpen hen, maar het zijn de werknemers zelf die aan zet zijn.”

Een nieuwe vriend
Eén van de dingen die Patrick doet om personeel te werven is het aanbieden van een opleiding. “Kom je bij ons binnen, dan hoef je geen ervaring te hebben. Bij ons aan boord kunnen werknemers een opleiding volgen en als ze hun diploma halen, vliegen ze uit en hebben ze vaak meteen een baan. We hebben veel contact met opleiders in Nederland; waar moeten we onze mensen naar toe werken en welke stappen gaan we zetten? Bij ons wordt theorie in de praktijk gebracht. Het zijn niet de boeken, maar de dagelijkse werkzaamheden die de opleiding vormen. Wordt een medewerker bij ons opgeleid, dan maakt hij zich de hands-on mentaliteit eigen en wil hij ook écht werken. Zo willen een aantal jongens niet eens met vakantie. Ze werken liever door omdat ze het zo leuk vinden. Je wordt een nieuwe collega, maar nog belangrijker: je wordt een nieuwe vriend!”

Stapje verder
Al een aantal jaar heeft Patrick nauw contact met Nelleke van Werkplein Twente. Er zijn dan ook twee schepen waarop medewerkers aan het werk zijn, die via Werkplein Twente bij The Blue World terecht zijn gekomen. “Zelf zijn we continu bezig met werving en selectie, maar gemotiveerd personeel is schaars en lastig te krijgen. Via een relatie ben ik in contact gekomen met Werkplein Twente. Nelleke begrijpt goed welke werknemers we zoeken en op welke knoppen we moeten drukken om de juiste match te vinden. Zodra de juiste match is gevonden krijgt de werknemer een opleiding aangeboden, maar ook regelen wij de kost en inwoning; keurige appartementen voorzien van alle faciliteiten.”

Volgens Patrick valt er winst te behalen in de bewustwording. “Het is belangrijk dat mensen zich er bewuster van worden dat de economie is veranderd. De kaarten zijn opnieuw geschud en er liggen volop kansen en mogelijkheden. Maar dit komt je niet toewaaien; je bent zelf aanzet. The Blue World, Werkplein Twente en ook andere bedrijven zijn bereid te helpen. Samen komen we steeds een stap verder!”

Leave a comment

X