Skip links

SCW: “We bieden hen een kans om zich te ontwikkelen”

Maar liefst 370.000 tot 400.000 kilo papier en karton per week op maat snijden en verpakken; dat is het werk van SCW. Hoewel er veel met machines wordt gewerkt, zijn de mensen in het bedrijf niet meer weg te denken. Achter de deuren van het bedrijf schuilt dan ook een heel sociale organisatie.

Loonproductiebedrijf SCW heeft haar ‘roots’ in Twente, maar heeft ook haar stap op de internationale markt gezet. “We werken in opdracht van nationale en internationale papier- en kartonfabrieken als ook diverse agentschappen. Wij krijgen grote rollen papier binnen en snijden alles op maat; van A4-papier en fotoboeken tot vellen die uiteindelijk gebruikt worden voor verpakkingsdozen voor diepvriesproducten of luxeverpakkingen voor parfumerie/drogisterijen. Alles is maatwerk. We zijn een tussenstation tussen producent en drukkerij”, vertelt Jack Gerrist, medewerker SCW.

Samenwerking Werkplein Twente een bewuste keuze
Ruim twee en een half jaar geleden is SCW in contact gekomen met Werkplein Twente. Inmiddels hebben zeven werknemers dankzij deze samenwerking een baan gevonden bij SCW. Jack: “De keuze om via Werkplein Twente personeel af te nemen, is een heel bewuste. Mensen die thuis zitten met een bijstandsuitkering of een proefplaatsing vanuit de WW zijn vaak extra gemotiveerd om (weer) aan het werk te gaan. We geven hen die kans maar al te graag!”

Unique selling point
Naast WW’ers of mensen met een bijstandsuitkering, geeft SCW ook mensen met een beperking een kans. “We hebben sinds enige tijd één Wajongere in dienst. Deze medewerker heeft structuur en goede begeleiding nodig. Werkplein Twente regelde een jobcoach voor hem en inmiddels kan de jongen zelfstandig werken. Geweldig! Hij maakt handmatig pallets, die een afwijkende afmeting hebben. Hij vindt het geweldig om te doen en tegelijkertijd is het ons unique selling point. Want er is geen enkel ander bedrijf dat deze mogelijkheid voor haar klanten biedt. En hij maakt het mogelijk!”

Kind aan huis
“SCW is een organisatie met een hands-on-mentaliteit. Medewerkers die hier binnenkomen, worden goed in de groep opgenomen door de collega’s. Ze krijgen alle ruimte om zich te ontwikkelen, leren van hun collega’s en kunnen echt van elkaar op aan. De mentaliteit van de medewerkers zelf is uiteraard ook belangrijk. No-nonsens medewerkers met de ambitie om in een productieomgeving te willen werken, zijn hier al snel kind aan huis!”

Leave a comment

X