Skip links

SMK Raad geeft werkzoekende van 60+ een mooie kans

Een zestigplusser met een bak aan ervaring en het enthousiasme om aan een nieuwe baan te beginnen; SMK Raad vond onlangs een gouden match met een 64-jarige kandidaat. Inmiddels is de medewerker al een tijdje in dienst bij één van de klanten van SMK en daar plukt de klant de vruchten van.

Het is voor veel vijfigplussers lastig om op de arbeidsmarkt aan de slag te kunnen. Bedrijven kiezen vaak voor jongere mensen. SMK Raad, een administratiekantoor in Enschede, denkt daar anders over en vindt het belangrijk om oudere werkzoekenden een kans te geven.

Kennis en ervaring
Al enkele jaren begeleidt SMK Raad een succesvol en jong bedrijf. “Wij begeleiden de eigenaar al sinds zijn achttiende. Zijn bedrijf loopt bijzonder goed en hij draait zelfs miljoenen omzet. Kortom: hij staat in de kracht van zijn leven. Het bedrijf is nu zo groot dat het voor ons niet meer mogelijk is hen volledig te ondersteunen. Om die reden zochten wij voor onze klant een medewerker met veel ervaring en kennis van ondernemen, die deze jonge eigenaar advies kan geven en kan begeleiden. Goede begeleiding vraagt om iemand die gezag uitstraalt en ervaring heeft: een ouder persoon is in deze situatie dus perfect”, vertelt Clemens Klappe, register belasting- en bedrijfsadviseur bij SMK Raad.

De juiste klik vinden
SMK Raad heeft al 20 jaar zeer goed contact met Werkplein Twente. “Destijds was onze contactpersoon Ben Kwast, met wie wij zeer goed konden samenwerken. Tegenwoordig is Linda de Wolf onze contactpersoon. Maar dat niet alleen, zij is voor ons ook een heel goede sparringpartner. Ze kent onze mentaliteit en weet wat er speelt in de praktijk. Dat maakt dat ze goed aanvoelde wie geschikt was voor deze functie”, aldus Clemens.

Werkplein Twente selecteert, faciliteert en ondersteunt het hele proces bij het vinden van een nieuwe werknemer. Linda de Wolf vond binnen twee dagen twee geschikte kandidaten voor SMK Raad. Na een gesprek met beide kandidaten is het een man van 64 jaar geworden. “Hij past perfect qua persoonlijkheid. De klik met de jonge ondernemer was er meteen. Hij is er nu een aantal weken aan het werk, naar volle tevredenheid!”

De vruchten plukken
SMK Raad hoopt nu ook de vruchten te plukken van zijn begeleiding, netwerk en kennis. “Onze nieuwe collega is ontzettend ervaren en is ICT-onderlegd. Hij komt uit een middelgroot accountantsbureau met een landelijke dekking. Ons bedrijf is gespecialiseerd in MKB, wat anders geautomatiseerd is dan middelgrote bedrijven. Dat maakt dat wij graag met hem in zee gaan”, vertelt Clemens. Binnen SMK Raad gaat hij medewerkers instrueren en begeleiden. “Alles wat hij ons kantoor kan bieden, is heel mooi meegenomen”.

Leave a comment

X