Skip links

Talents Uitzendbureau vindt direct gouden match tijdens Online Banenmarkt

Talents Uitzendbureau in Holten helpt werkzoekenden uit de regio aan een baan. Ook mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt kunnen terecht bij Talents. Tijdens de Online Banenmarkt van Werkplein Twente hebben Floor Dikkers en Karen Baan van Talents verschillende kandidaten gesproken en hen verder geholpen in hun zoektocht naar een baan. “De eerste keer dat we meededen aan de Online Banenmarkt, hebben we meteen een gouden match gevonden!” vertelt Floor enthousiast.

Krapte op de arbeidsmarkt
Er begint krapte te komen op de arbeidsmarkt; werkgevers vinden het steeds lastiger om geschikte werknemers te vinden. Werkplein Twente speelt in op deze vraag en faciliteert een nieuwe manier om werknemers en werkgevers aan elkaar te koppelen: de Online Banenmarkt. Via Werkplein Twente maakte ook Talents kennis met de Online Banenmarkt. Op dit online platform worden werkzoekenden, werkgevers en tussenpersonen met elkaar in contact gebracht en worden matches tussen hen gemaakt. “Zo’n nieuw platform is een verfrissende manier om de juiste mensen bij de juiste werkgevers te zoeken”, aldus Karen.

Pitches en chatberichten op de Online Banenmarkt
“Onlangs deden we voor de eerste keer mee aan de Online Banenmarkt van Werkplein Twente. Voor ons een nieuwe ervaring. We wisten niet goed wat we konden verwachten, maar de interacties bleken erg verrassend.” Deze digitale manier van contact leggen met werkzoekenden zorgt ervoor dat de drempel om met elkaar in gesprek te gaan, omlaag gaat. “Niet alleen voor ons was het nieuw, maar voor de sollicitanten natuurlijk ook. Dat zorgde meteen voor een klik”, vertelt Floor.

“We hebben vacatures geplaatst en pitches gelezen waarin de werkzoekenden zich voorstelden. We bekeken wie de kandidaten waren en wat ze zochten”, vertelt Karen. “Ook hebben we chatberichten gestuurd naar de werkzoekenden en mensen uitgenodigd voor een gesprek met ons”, aldus Floor.

De gouden match
“We kwamen in contact met een vrouw die in haar pitch vertelde dat creativiteit haar passie was. We zijn met haar in gesprek gegaan. Op dat moment zochten we net iemand die in een atelier lampenkappen kon maken. Zo heeft zij haar nieuwe baan gevonden. Dat was echt dé speld in een hooiberg”, vertelt Karen. “We kijken dus naar de persoon en waar de passie ligt, niet alleen naar wat er op het CV staat. Door een persoonlijk gesprek leren wij de werkzoekende kennen. Hierdoor kunnen we op zoek naar een geschikte baan voor hem of haar”, aldus Floor.

Leave a comment

X