Skip links

Topkandidaten voor nieuwe vestiging HANOS

HANOS opent 20 mei een nieuwe vestiging in Hengelo. Een mooie uitbreiding van de horeca groothandel die hiermee haar twintigste vestiging opent. Voor de nieuwe vestiging zijn er in totaal bijna 100 medewerkers nodig. Waarvan zo’n 80 in vaste of part-time dienst en twintig studenten die in de avonduren en in het weekend orders verzamelen en vakkenvullen. Het vinden van al die mensen is een flinke opgave. Gelukkig kon Werkplein Twente de helpende hand bieden en is het gelukt om goede kandidaten te binden.

Lisa van Beek, HR medewerker bij HANOS vertelt: “Om aan collega’s te komen hebben we contact opgenomen met Werkplein Twente voor een eerste gesprek en het uitspreken van de verwachtingen. Vanuit hun achtergrond en ervaring hebben we samen een plan opgesteld over hoe we de werving op gingen tuigen. We hadden vooral medewerkers nodig voor verkoopfuncties in de winkel, kassières, receptionistes, orderverzamelaars en chauffeurs. Kandidaten die normaal gesproken niet snel zelf naar ons toe stappen, maar via Werkplein Twente wel de stap durven te nemen. Werkplein Twente heeft zich goed ingeleefd in wat we zochten binnen ons bedrijf, dit heeft zeker geleid tot de juiste mensen op de juiste plek. Daarnaast gaven we de coaches een rondleiding binnen HANOS zodat ze ons bedrijf nog beter leerden kennen.”

Kansen voor statushouders en mensen met een uitkering
“Samen met Werkplein Twente hebben we speeddates georganiseerd. In verband met het grote aantal aanmeldingen hebben we eerst een selectie gemaakt. Hierin hebben we samen geselecteerd op mensen die verstand van zaken hebben wat betreft onze producten. Als dit niet bleek uit het CV, hebben we gekeken of uit de motivatie bleek of ze affiniteit met onze producten of interesse in horeca hadden. In het selecteren van deze mensen hadden we veel baat bij de hulp en ervaring van Werkplein Twente. Door de samenwerking krijgen ook kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Denk hierbij aan bijvoorbeeld statushouders en kandidaten vanuit een uitkeringssituatie. Zodra de vestiging uit de opstartfase is, wordt er ook plaats geboden aan kandidaten (Wajongers) die extra begeleiding nodig hebben. Ook bij deze zoektocht speelt Werkplein Twente weer een belangrijke rol.”

Gezamenlijke beoordeling
“De sollicitatiedagen hebben we opgedeeld in drie groepen. We begonnen met een presentatie over de rol van Werkplein Twente, gevolgd door een presentatie over wat HANOS doet en vervolgens werden de functies en de arbeidsvoorwaarden uitgelegd. Hierna startten de speeddates waarbij kandidaten zich in tien minuten presenteerden aan een koppel bestaande uit een medewerker van HANOS en een medewerker van Werkplein Twente. We hebben gewerkt met een standaard formulier om iedereen op dezelfde aspecten te beoordelen. De kandidaten met potentie ontvingen binnen een week bericht voor een vervolggesprek bij HANOS.”

Selectie Werkplein Twente als groot voordeel
“De dienstverlening van Werkplein Twente is voor ons prettig, omdat we graag kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt binnen ons bedrijf aan het werk zetten. Daarom houden we, ook na de opening van onze vestiging, contact om mensen te blijven werven. De speeddates hebben ons erg geholpen in onze zoektocht. Zelf de juiste mensen vinden is gewoon heel erg lastig, daarom is het zo belangrijk om hulp in te schakelen. Onze vacatures hebben veel bekendheid gekregen door het grote netwerk van Werkplein Twente. Gelukkig hebben we samen de juiste kandidaten binnengehaald en zijn we ervan overtuigd dat de vestiging met deze nieuwe medewerkers een groot succes wordt!”

Leave a comment

X