Skip links

Trouwe seizoenswerkers stonden na lock-down weer klaar

Het personeel van Avonturenpark Hellendoorn was er helemaal klaar voor; weer een seizoen draaien voor al die gasten, maar toen kwam de coronacrisis. René Peul, marketing manager, vertelt: “De werving en selectie van de seizoenswerkers was zelfs al afgerond. Dit doen we deels zelf, maar ook hebben we ieder seizoen collega’s in dienst die hier via Werkplein Twente zijn gekomen. Het is elk jaar een puzzel, maar mede door de inzet van Werkplein Twente krijgen we het altijd voor elkaar. Met een goed gemixt team van jong en oud zou het ook dit jaar weer een mooi seizoen gaan worden. Nog voor de start van het seizoen vielen onze plannen in duigen. Ons park ging 51 dagen op slot.”

Tijdelijk geen plek voor seizoenswerkers
Tijdens de lock-down hebben de vaste medewerkers van Avonturenpark Hellendoorn niet stilgezeten. “Onze technische dienst kan altijd genoeg doen, maar ook onze collega’s op kantoor waren in deze 51 dagen veel in het park zelf te vinden. In tweetallen hebben we de kans aangegrepen om het park nog meer op te knappen. We hebben erg veel schilderwerk gedaan en toen we eindelijk weer open mochten, zag het park er fantastisch uit. Het betekende voor alle seizoenswerkers helaas wel dat ze gedurende de lock-down niet aan de slag konden. Hoe vervelend we dat ook vonden, het was helaas niet anders.”

Mix in leeftijden medewerkers
Waar in veel pretparken voor het grootste gedeelte jonge mensen aan het werk zijn, is dat bij Avonturenpark Hellendoorn wel wat anders. René legt uit: “We vinden het juist belangrijk dat er een goede mix van jong en oud is. Dit is ook representatief voor de gasten die ons park bezoeken. De jonge mensen voor tijdens de vakantiedagen kunnen we vaak nog wel zelf vinden, maar voor de wat oudere collega’s kunnen we hulp in werving en selectie goed gebruiken. De samenwerking met Werkplein Twente is ons dan ook veel waard. Ze hebben een grote poel van mensen. Wij bieden ze graag de kans om te werken. Of ze nou 50, 60, 70 of nog ouder zijn. We maken ook graag gebruik van de banenmarkt die door Werkplein Twente wordt georganiseerd. Het levert ons ieder jaar weer goede krachten op.”

Uitdaging en avontuur
Werken bij Avonturenpark Hellendoorn vraagt veel van de medewerkers. “Als je bij bijvoorbeeld een attractie staat, wordt er verwacht dat je altijd alert bent. Dit is voor onze collega’s juist uitdagend en een avontuur. Toch is het soms wel een uitdaging om mensen te krijgen. Gelukkig zijn we, mede door goede mond-tot-mond reclame en natuurlijk de hulp van Werkplein Twente, ieder jaar in staat om goede mensen te werven. Dat al die seizoenswerkers na de lock-down toch weer voor ons aan de slag gingen, maakt ons best trots!”

X