Skip links

Uitstekende match tussen werkgever en werknemer bij Online Banenmarkt Twente!

Shirley Hofstede, 41 jaar jong, moest in drie jaar tijd drie keer op zoek naar een andere baan. Ze besloot deel te nemen aan de Online Banenmarkt Twente via LinkedIn. En daar viel ze op! Binnen twee weken tekende ze haar contract voor de functie medewerker Verkoop bij NDIX in Enschede. Ze is ontzettend blij met haar functie, haar team en haar werkgever. En haar werkgever is blij met haar! Hoe mooi is dat?

Online Banenmarkt Twente
De Online Banenmarkt Twente helpt werkzoekenden aan een baan. Ze krijgen advies over hoe ze zichzelf het beste kunnen presenteren, maar ook leren ze hoe ze hun netwerk kunnen inzetten. Gastsprekers doen hun verhaal, er kan met experts worden gechat en adviseurs van Werkplein Twente zijn aanwezig voor vragen. Maar ook voor werkgevers biedt de Online Banenmarkt Twente kansen. Ze kunnen zichzelf presenteren aan de werkzoekenden door bijvoorbeeld te pitchen en hun vacatures te delen. Ook intermediairs kijken mee. Shirley werd na haar presentatie gelijk gewezen op een interessante vacature van NDIX. Een win-winsituatie! Shirley vond een baan die haar op het lijf is geschreven en NDIX vond een medewerker die perfect aansluit op hun vacature-eisen.

Online actief deelnemen
Inschrijven bij UWV, je cv updaten, mensen laten weten dat je werkzoekende bent, dagelijks zoeken naar vacatures en vooral veel sollicitatiebrieven schrijven. Op de Online Banenmarkt Twente worden allerlei praktisch tips gegeven. Ook wat betreft de inzet van LinkedIn. “Ons als werkzoekenden werd aangeraden hier actief aan deel te nemen. Dit was nieuw voor mij. En ik vond het ook best eng omdat iedereen kon zien wat ik zou plaatsen.”

Werkgevers aan zet
Voor de online Banenmarkt Twente op LinkedIn deed Werkplein Twente een oproep aan werkgevers om vacatures actief te delen. Dit werkt heel eenvoudig. U meldt zich als werkgever aan bij de groep ‘Online Banenmarkt Twente’ en vervolgens kunt u niet alleen vacatures plaatsen, maar ook meekijken met potentiële kandidaten die zich presenteren in een korte pitch. Spreekt die kandidaat u aan? Dan kunt u gelijk op het profiel klikken en contact leggen. NDIX ging op deze manier te werk en dit leverde ze direct een medewerker op in de persoon van Shirley.

“Mijn deelname aan deze online Banenmarkt Twente heeft mij niet alleen de nodige motivatie en inspiratie opgeleverd maar ook ECHT een baan!”

Leave a comment

X