Skip links

Volledig opgebloeid na nieuwe kans

Een kleine onderneming in Almelo met een groot gebaar voor hun nieuwe medewerkster. Bij delicatessenwinkel Hap, waar je ook kunt lunchen, hebben ze een collega aangenomen die uit de Wajong uitkering komt. Na contact met Werkplein Twente bleek deze kandidate perfect bij Hap te passen. Monique Burgers, eigenaresse van Hap, vertelt: “Bij Hap vinden we dat iedereen de kans moet krijgen om volop mee te doen in onze maatschappij. Ook bij kleine ondernemingen. Dit hebben we ter sprake gebracht bij Werkplein Twente, waarna we een fantastische dame in dienst hebben genomen. Ze is een goede aanvulling voor ons team van vijf mensen.”

De perfecte kandidaat
“We hebben eerst contact gehad met onze contactpersoon bij Werkplein Twente. Na een aantal goede gesprekken hadden zij precies in beeld wie goed bij onze zaak zou passen. We zochten iemand die ons een paar uur in de week kon ondersteunen. Werkplein Twente kwam vrij snel met een kandidate. Tijdens het kennismakingsgesprek klikte het direct met deze enthousiaste dame die graag aan het werk wilde. Na het doornemen van de functieomschrijving heeft ze een dag meegelopen om te kijken of zij bij ons en wij bij haar passen. Ze ondersteunt ons nu in de afwaskeuken, maakt heerlijke smoothies en perst verse jus. Dit voert ze allemaal perfect uit. Ze kreeg in eerste instantie een contract voor een half jaar en hebben dat onlangs met een jaar verlengd.”

Contact op een laagdrempelige manier
Voor Monique was dit de eerste keer dat ze contact had met Werkplein Twente. “Het was ontzettend fijn dat ze echt met ons meedachten. We hebben één contactpersoon die precies weet hoe wij in elkaar steken en hoe de situatie is. Contact opnemen gaat op een laagdrempelige manier. Dit is ook hoe wij het liefst communiceren.”

Moniques tip aan werkgevers
“Het is altijd de moeite waard om open te staan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen kunnen, ook zeker voor kleine bedrijven, veel betekenen. Ga gewoon eens het gesprek aan en laat iemand een dag meelopen. Ik ben ervan overtuigd dat je in de meeste gevallen wordt verrast. En daar hoeft een bedrijf helemaal niet groot voor te zijn. Wij hebben onze nieuwe medewerkster helemaal zien opbloeien. Mooier kan het niet.”

Leave a comment

X