Skip links

Weer actief op de arbeidsmarkt na een uitkeringsperiode? Werkplein Twente maakt een kandidatenselectie; wij gaan in gesprek

Midden in Almelo vind je all-inclusive hotel en uitgaanscentrum Preston Palace. Er zijn hier verrassend veel mogelijkheden voor jong en oud; je kunt er terecht voor een actieve dag, een gezellig moment of een meerdaags arrangement. Met zoveel diverse mogelijkheden, zijn er bij Preston Palace dan ook regelmatig vacatures te vervullen. “Met de door Werkplein Twente geselecteerde kandidaten gaan wij in gesprek,” vertelt Chantal Monsma, personeelsfunctionaris bij Preston Palace.

Is je drijfveer motivatie? Dan heten wij jou welkom!
Chantal Monsma werkt al vanaf 2000 bij Preston Palace en vervulde diverse functies. Inmiddels is ze al zo’n vier jaar werkzaam als personeelsfunctionaris. En dat terwijl ze als zestienjarige hier begon in een horecafunctie. Chantal spreekt uit eigen ervaring wanneer ze vertelt dat de eigenschappen ‘inzet, motivatie en jezelf blijven ontwikkelen’ belangrijk zijn op de werkvloer. Dit zijn ook de eigenschappen die nodig zijn bij het doorstromen naar een andere functie. “Deze kans was er voor mij bij Preston Palace. Sterker nog; die kans is er voor iedere sollicitant,” aldus een enthousiaste Chantal. “Werkplein Twente selecteert passende kandidaten die wij van harte welkom heten. Bij de invulling van vacatures maken wij ook graag kennis met kandidaten die al wat langer uit het arbeidsproces zijn, zoals een bijstandsgerechtigde of langdurig werkloze. We vinden het belangrijk om vooruit te kijken richting werktoekomst. Ben je gemotiveerd om weer deel te nemen aan het arbeidsproces, dan gaan wij graag in gesprek,” geeft Chantal aan.

Kwestie van kans grijpen én kans geven!
“Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe werknemers die bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken op allerlei gebieden. Werkplein Twente stelt voor alle functies verschillende kandidaten voor”, vertelt Chantal. “Bij het kiezen van de juiste kandidaat kijken we naar wederzijdse kansen. Een kandidaat die al een aantal jaren een uitkering ontvangt, verdient dezelfde kansen als iemand die al actief is op de arbeidsmarkt. Ons motto is niet voor niets: heb je inzet en ben je gemotiveerd om te werken, dan kijken wij naar kansen”, licht Chantal toe. “We vinden het belangrijk om in een gesprek samen tot de conclusie te komen welke afdeling en werkzaamheden aansluiten bij de mogelijkheden van de kandidaat,” geeft Chantal aan. “Bij een juiste werkhouding en goede inzet zijn er veel mogelijkheden binnen onze organisatie. Die kans wordt vanuit Preston Palace geboden, maar moet de kandidaat zelf benutten. In overleg met de kandidaat en Werkplein Twente maken we goede afspraken. Zo werken we met een proefperiode waarin gewerkt wordt met behoud van uitkering. Mocht het op de werkvloer niet goed uitpakken, dan volgt er geen ‘papierrompslomp’. Een mooi uitgangspunt voor zowel werknemer als werkgever. Het is goed werkgeverschap om gemotiveerde kandidaten een mooie kans te bieden op de arbeidsmarkt. En dat doen we maar al te graag. Werkplein Twente helpt ons hierbij. Samen met hen hebben we inmiddels aan meerdere bijstandsgerechtigden een functie bij Preston Palace aangeboden. Collega’s die vandaag de dag nog steeds bij ons werken. Hoe mooi is dat!”, aldus een enthousiaste Chantal.

Leave a comment

X