Skip links

Werk als beste Zorg (WABZ)

Wilt u ook aan de slag om uw onderneming inclusiever en diverser te maken? Dan gunt u mensen met een psychische kwetsbaarheid zeker een kans op werk! Werkplein Twente helpt u graag verder.

Werk als beste Zorg is een begeleidingstraject naar werk voor mensen die in behandeling zijn bij Dimence of Mediant en graag weer aan het werk willen. Begeleiders vanuit de GGZ trekken samen op met contactpersonen van Werkplein Twente (Twentse gemeenten/UWV ) in individuele klantsituaties waardoor elkaars expertise optimaal wordt benut.
De voordelen:

  • Beter inzicht in de belastbaarheid en ontwikkelmogelijkheden in relatie tot de psychische kwetsbaarheid. De kans op een duurzame plaatsing neemt toe.
  • Zorgvuldige begeleiding op maat voor elke cliënt.
  • Verwachtingen richting kandidaat en werkgever worden beter gemanaged.
  • Minder kans op terugval wanneer de kandidaat eenmaal aan het werk is. Is er toch terugval, dan zijn de lijnen met de GGZ behandelaar kort.
  • Optimale benutting van begeleidingsinstrumenten en subsidies van Werkplein Twente.

Door het intensieve contact met betrokken professionals hebben we goed zicht op de kandidaat, zijn de lijnen kort en is onze werkwijze pragmatisch. De ervaring leert dat kandidaten met de juiste handvaten en door intrinsieke motivatie binnen enkele maanden op een betaalde werkplek functioneren. Een werkervaringsplaats of proefplaatsing kan hieraan voorafgaan. Ook begeleiding (jobcoaching) op de werkplek behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden u graag kandidaten aan en doen dit kosteloos. Ook kunnen wij u gratis adviseren over de regelingen en voordelen.

Wilt u meer informatie over onze aanpak of bent u nieuwsgierig naar ervaringen van andere ondernemers?
Neem contact op met uw adviseur van Werkplein Twente of vul het contactformulier in op onze website.

X