Skip links

Werken in de IT na omscholingsproject

Bij Werkplein Twente zijn er regelmatig vacatures die lastig ingevuld kunnen worden. Dit terwijl er nog altijd veel werkzoekenden zijn in Twente. Een van de oorzaken hiervan is de mismatch tussen personeel en vacature. Dit houdt in dat er wel vacatures zijn, maar onvoldoende werklozen met een passende opleiding. Vaak komt dit voor bij vacatures in de ICT en techniek.

Omscholing door Program It

Om meer werkzoekenden geschikt te maken voor vacatures in de ICT branche is Werkplein Twente samen met Program It een traject gestart. Tijdens dit traject krijgen 35 werklozen een driedaagse training om te kijken of ze geschikt zijn voor programmeerwerk.
Als blijkt dat de deelnemers geschikt zijn, worden ze in drie maanden omgeschoold én krijgen ze een baangarantie.

Na vijf jaar een kans

Marcel Medendorp is een van de deelnemers. Vijf jaar geleden had hij zijn laatste betaalde baan. Sindsdien heeft Marcel niet stilgezeten, zo gaf hij onder andere taalles aan allochtonen.
Nu neemt hij met veel enthousiasme deel aan het omscholingstraject: “Dit is een enorme kans voor mij. Ik heb een universitaire opleiding gevolgd, maar dat garandeert geen baan. En ik zie het programmeren echt zitten.”

Niet alleen vakinhoudelijk

Ger Eradus van Program It: “In Brabant hebben we deze omscholingscursus eerder met veel succes aangeboden. We spijkeren cursisten niet alleen bij op IT gebied, maar we gaan ook met deze groep naar de Ardennen om survivaltochten te houden en veel te sporten.”

Video

RTV Oost maakte een videorapportage over dit omscholingsproject. Deze video kunt u hiernaast bekijken.
Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden? Lees hier meer over op onze pagina over omscholing en bijscholing.

Leave a comment

X