Skip links

Werkplein TV – Een Leven Lang Ontwikkelen

Werkplein TV is hét programma voor en over de Twentse arbeidsmarkt. Elke drie weken gaan Myrthe en Ivo naar interessante bedrijven, geven ze informatie over de laatste stand van zaken op de Twentse arbeidsmarkt en hebben ze boeiende tafelgasten in de studio.

Thema van deze uitzending: “Een leven Lang Ontwikkelen

Op afstand gaat Myrthe in gesprek met Prof. Dr. Ton Wilthagen (hoogleraar arbeidsmarkt), die zijn visie geeft op de arbeidsmarkt. Hij geeft aan hoe belangrijk het is om mensen te helpen oversteken van de ene sector naar de andere. Hierbij is samenwerking de sleutel tot succes!

Ivo geeft een toelichting op de wereld van opleidingen, cursussen, diploma’s en certificaten. Daarnaast gaat hij op bedrijfsbezoek bij Brünen. René Brünen vertelt vanuit werkgeversperspectief over het belang van een Leven Lang Ontwikkelen in een MKB organisatie.

De tafelgasten zijn Wim Boomkamp (voorzitter Twenteboard), Jenny Holtrop (manager Leerwerkloket Twente) en Edwin Kamp (manager Twents Fonds voor Vakmanschap). Wim Boomkamp vertelt hoe werkgevers in Twente samenwerken. De Twenteboard zag al voor Corona het belang van omscholing en investeert hierin via het Twents Fonds voor Vakmanschap.

Jenny Holtrop vertelt meer over de rol van Leerwerkloket Twente in een Leven Lang Ontwikkelen. Ze vertelt over wat ze in de praktijk tegenkomt aan drempels en uitdagingen voor werkgevers en werkenden. Ze geeft een toelichting op de rol van het Leerwerkloket op het gebied van het ontzorgen van werkgevers. Iedere Twentenaar kan terecht bij Leerwerkloket Twente voor een loopbaan- en scholingsadvies.

Edwin Kamp vertelt meer over de scholingsvouchers van het Twents Fonds voor Vakmanschap en het Ikbindr lidmaatschap voor bedrijven. Bekijk de aflevering van Werkplein TV hieronder of bekijk fragmenten/pitch van de week bij het tabblad Werkplein TV op onze website.

X