Skip links

Themalunch: Financiële crisis? Personeelscrisis? Paniek…..en nu?!

Themalunch
Beste deelnemer,

Bedankt dat u aanwezig bent geweest bij onze themalunch. Zoals aangegeven tijdens de dag kunt u hieronder de verschillende presentaties downloaden. Doe er uw voordeel mee.

Presentatie over de arbeidsmarkt in Twente door Laura Boers (UWV Werkbedrijf)

 1. “Ongekend maakt onbemind” door Wendy Sleiderink & Marcel Janssen (Diezit)
  Er wordt vaak gesproken over onbenut arbeidspotentieel oftewel ongekend talent. Wie zijn dit dan? Waar zitten deze mensen dan precies en hoe kunnen we ze bereiken? Welke rol kun je als werkgever hierin spelen? Hoor van anderen wat zij al hebben bedacht en wat voor hen werkt. Vind samen met ons dit “ongekende” talent en doe mee aan deze brainstormsessie.
  Wilt u op de hoogte worden gehouden over de ontwikkelingen? Stuur een mail naar: wendy@diezit.nl onder vermelding van ‘Themalunch Werkplein Twente’.
 2. “Ontslagrecht; wat komt er op je af?” door Ben Schröder (Damsté advocaten/notarissen)
  Om je hoofd boven water te houden, is het misschien een verstandige keuze om een deel van je personeel te ontslaan en in afgeslankte vorm door te gaan? Of moet je de keuze maken om de bedrijfsactiviteiten te stoppen? Kom naar deze inspiratiesessie om een indruk te krijgen wat er op je af komt. Waar moet je rekening mee houden? En hoe kun je ontslagen personeel verder op weg helpen?
 3. “Aan de slag met statushouders” door Brian Pantling (Gemeente Oldenzaal) & Eddy Gelhever (Meesterwerk)
  Er zijn veel statushouders, die aan het werk willen en kunnen. Natuurlijk mooi om vacatures op deze manier in te vullen. Maar wat komt er precies bij kijken om met deze mensen aan de slag te gaan? Wat zijn de voor- en nadelen? Is het wel zo mooi/makkelijk als wordt gezegd?
 4. “Sociaal ondernemen kan ook een oplossing zijn” door Nienke Kleinenberg & Alexander Molemans (Werkplein Twente) 
  Er zijn nog kandidaten die niet volledig aan een vacature voldoen, maar die we wel een kans moeten bieden.
  Heeft u nog vragen?
  Neem contact op met uw adviseur van Werkplein Twente of vul dit contactformulier in. Wij helpen u graag.
X