Skip links

Participatiewet

Allemaal meedoen

Iedereen die kan werken en het op de arbeidsmarkt zonder steuntje in de rug niet redt, valt vanaf 1 januari 2015 onder de Participatiewet. Denk aan mensen met een bijstandsuitkering die al langere tijd naar een baan zoeken of mensen met een arbeidsbeperking. Met deze wet wil het kabinet dat iedereen die kan werken weer aan de slag gaat en meedoet. Tegelijkertijd stimuleert de wet werkgevers via de banenafspraak om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Werkplein Twente kan werkgevers met de juiste kennis en aantrekkelijke regelingen en subsidies hierbij helpen.

Voor iedereen een plek

Alle mensen met een bijstandsuitkering vallen vanaf 1 januari 2015 onder de Participatiewet. Dat geldt ook voor mensen die per 31 december 2014 op de wachtlijst stonden voor de Wsw en Wajongers. Mensen met een uitkering en/of arbeidsbeperking hebben vaak meer moeite met het vinden van passend werk. De Participatiewet is ervoor bedoeld dat iedereen een plek vindt op de arbeidsmarkt. Als werkgever vervult u daarin een belangrijke rol en Werkplein Twente ondersteunt u daarbij.

Verken samen met ons welke mogelijkheden uw bedrijf heeft voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Meer weten en hierover verder praten? Maak een afspraak!

X