Skip links

Toekomstig personeel opleiden

Werkzoekenden klaarstomen voor uw vacatures

Werkgevers schakelen Werkplein Twente ook in voor scholing van toekomstige medewerkers. Zoekt u personeelsleden die moeilijk te vinden is, omdat zij specifieke papieren nodig hebben? Via beroepsopleider ROC van Twente en Leerwerkloket Twente kunnen wij kandidaten opleiden passend bij uw vacatures.

Uw toekomstig visitekaartje

Bepaalde beroepen, zoals lassen en asbest saneren vragen om specifieke kennis en vaardigheden. Heeft een kandidaat de juiste motivatie, maar onvoldoende kennis en vaardigheden, dan biedt om- en bijscholing een uitkomst. Voor elke branche kan Werkplein Twente gemotiveerde kandidaten selecteren en een omscholingstraject verzorgen. Ook als u zeer specifieke eisen heeft of uw huidige personeel wilt laten trainen.

Vraag een gratis adviesgesprek aan! Onze adviseurs kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden rondom opleiding van toekomstig personeel.

Een kleine greep uit de projecten die Werkplein Twente heeft begeleid:

  • Opleiding tot asbestsaneerder
    Voor Kamphuis Asbestsanering selecteerde Werkplein Twente 47 kandidaten. Op een informatiebijeenkomst maakten zij kennis met het asbestsaneringsbedrijf en hun openstaande vacatures. Elf mannen zijn vervolgens uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en de zes beste kandidaten mochten starten met de opleiding tot asbestsaneerder.
  • Opleiding tot stratenmaker
    Bij Onderhoud Enschede is een ploeg leerling-stratenmakers aan het werk. Bij gebleken geschiktheid en voldoende motivatie maken zij binnen een paar maanden kans op een doorplaatsing naar wegenbouwbedrijven via Infrakracht in Holten en volgen ze naast deze baan een BBL-opleiding om de benodigde papieren voor volleerd stratenmaker te behalen. Inmiddels heeft Werkplein Twente meer dan tien kandidaten begeleid van werkzoekend naar vaste medewerker.
X