Skip links

Bijstandsuitkering aanvragen

Inschrijven bij UWV via werk.nl

Wanneer u werkloos bent en een Bijstandsuitkering aan wilt vragen, moet u zich inschrijven bij UWV. Om u in te schrijven bij UWV en een Bijstandsuitkering aan te vragen, verwijzen wij u door naar werk.nl. Hier kunt u met behulp van uw DigiD, digitaal uzelf inschrijven en een uitkering aanvragen.

Woont u samen met uw partner?

Heeft u een partner waarmee u samenwoont? Dan vraagt u samen een bijstandsuitkering aan. U én uw partner moeten dan allebei ingeschreven staan bij UWV. U en uw partner moeten ook beiden aanwezig zijn op de afspraak die u maakt met uw Werkplein of gemeente om uw bijstandsaanvraag te bespreken.

Jonger dan 27 jaar?

Bent u jonger dan 27 jaar? Dan moet u na uw aanvraag voor bijstand eerst 4 weken op zoek naar werk of een opleiding. Pas na die 4 weken kunt u een bijstandsuitkering aanvragen. Het is wel belangrijk dat u zich inschrijft bij UWV en zich bij de gemeente meldt. Want hierdoor wordt geregistreerd op welke dag de zoekperiode van 4 weken voor u ingaat. Bewaar al uw sollicitaties van deze 4 weken, zoals sollicitatiebrieven en inschrijvingen bij uitzendbureaus.

De procedure omtrent de aanvraag van een Bijstanduitkering is per gemeente verschillend. Informeer bij uw gemeente voor de specifieke informatie en regelingen.

X