Skip links

Maand van de 1000 voorbeelden: Werkgever Appèl doet het!

November is de Maand van de 1000 Voorbeelden. Tijdens deze maand zetten wij werkgevers in het zonnetje, die met de Banenafspraak aan de slag zijn gegaan. Volg hun voorbeeld.

Maak kennis met Ursula. Ursula Oostrik heeft een SW-indicatie en is sinds december 2015 gedetacheerd bij Appèl. Appèl is de bedrijfscateraar die De Bakery in het Saxion runt. Zij doen dit volgens het bakkerijconcept van Bakkerij van Maanen waar vers en ambachtelijk brood ter plekke wordt gebakken.

SWB is een werk- en leerbedrijf en is gespecialiseerd in werkgelegenheid en arbeids re-integratie voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Voor deze mensen bieden zij begeleid werken zoals handenwerk, inpakwerk en productiewerk. Mensen met een arbeidshandicap begeleiden zij zoveel mogelijk naar regulier werk bij een reguliere werkgever in de vorm van detachering, arbeidsontwikkeling en arbeidsreïntegratie. Onder het werk- en leerbedrijf vallen: diensten&welzijn, groen&buiten, techniek&groepsdetacheringen, schilders, zorg en het groentuin.

SWB streeft samen met de werkgever naar een win-win situatie waarbij het sociaal ondernemen en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) centraal staan. Als werk- en leerbedrijf opereert SWB in Overijssel en met name in Midden Twente waaronder Almelo, Hengelo, Enschede en Borne.

Bekijk hieronder een voorbeeld:

 

X