Skip links

Nieuwe medewerkers werven tijdens Meet & Greets

Al decennia lang zorgt DPG Media dagelijks voor het nieuws bij de Nederlandse huishoudens. Om het nieuws via de dagelijkse ochtendkrant te verspreiden zijn er bezorgers nodig. Om de vacatures hiervoor te vervullen heeft Dany Gouri namens DPG Media meegedaan aan meerdere Meet & Greets van Werkplein Twente. Én met succes, want inmiddels hebben ze meerdere enthousiaste nieuwe werknemers gevonden. 

 “Wij, als DPG Media, willen graag iets betekenen voor de Oekraïense gemeenschap. Zij hebben een zware tijd achter de rug en wij willen ze ondersteunen door een werkplek aan te bieden. Deze groep wil graag actief aan de slag in Nederland”, begint Dany. “Door mee te doen aan de Meet & Greets in Hengelo en Almelo komen wij met deze groep in contact.”

Procedure
Voorafgaand aan de Meet & Greet heeft een Oekraïense vrouw, die ook Engels spreekt, alle vacatures vertaald naar de Oekraïense taal. Dany steekt ook veel tijd in de begeleiding van de Oekraïense vluchtelingen. “Ik ben altijd beschikbaar voor vragen en ook de tolk is altijd bereid om te vertalen. Wij hopen het op deze manier makkelijker te maken voor de werkzoekenden. Door een goede begeleiding hoop ik dat de werknemers langer bij ons blijven werken.” Helaas mag DPG Media de Oekraïense vluchtelingen niet rechtstreeks een overeenkomst aanbieden. Deze procedure wordt vervolgd via het uitzendbureau Young Capital. De Oekraïners worden gescreend en vervolgens ingezet bij DPG Media.

Faciliteiten
“Goede faciliteiten zijn belangrijk bij het bezorgen van de kranten”, vertelt Dany. “Wij regelen bijvoorbeeld de kleding en een fiets, zodat nieuwe werknemers dit niet zelf hoeven aan te schaffen. Wij hebben zelfs elektrische bakfietsen en dit is een zeer goede keuze geweest. Met deze fietsen draaien medewerkers graag meerdere uren per dag, want het is makkelijker vol te houden. De onderhoudskosten van de fiets zijn uiteraard voor onze rekening.”

Ervaring
Over het algemeen bevalt het Dany goed om samen te werken met de Oekraïense vluchtelingen. Hij drukt dit uit in het cijfer 8,5. “Er zitten serieuze mensen tussen die graag willen werken. Door mee te doen aan de Meet & Greets vergroten wij het bereik in de zoektocht naar nieuwe medewerkers. Mond-tot-mondreclame werkt erg goed bij deze doelgroep. Door een fijne werksfeer neer te zetten, praten medewerkers hopelijk positief over ons. Op deze manier hopen wij dat ze kennissen ook enthousiast krijgen om bij ons aan de slag te gaan.” Dany heeft één gouden tip aan werkgevers die ook Oekraïense vluchtelingen of statushouders in dienst willen nemen. “Vraag nooit om een CV en ook niet naar het verleden en ervaring. Wij nemen iedereen aan, ongeacht zijn of haar achtergrond. Iedereen die graag wil werken is bij ons welkom.”

Wilt u ook deelnemen aan een Meet & Greet of een ander evenement van Werkplein Twente?
Neem contact op met uw adviseur van Werkplein Twente of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag.

X