Skip links

Opening nieuw UWV-loket

Vanaf donderdag 1 september biedt UWV op alle werkdagen de mogelijkheid om zonder afspraak binnen te lopen op een Werkbedrijf-vestiging. Bezoekers kunnen zich eerst melden bij de receptie, zodat ze naar de juiste balie worden geleid. Het UWV-loket bevindt zich op het Stadskantoor in Enschede en is op werkdagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

Het UWV-loket is er voor alle burgers uit de regio die een vraag of ondersteuningsbehoefte hebben op het gebied van werken en leren. Bijvoorbeeld over het STAP-budget voor scholing of loopbaanbegeleiding. De vrije inloop moet de drempel om vragen te stellen verkleinen en de zichtbaarheid vergroten. Daarnaast wordt een persoonlijk gesprek vaak gewaardeerd.

“We proberen direct te voldoen aan de ondersteuningsbehoefte van de burger. We doen dit in goede samenwerking met collega’s en onze sociale partners,” vertelt Ilse Elshoff, projectleider UWV.
“Vanuit het UWV-loket kunnen we namelijk direct schakelen met onze collega’s van andere afdelingen en sociale partners als dat nodig is. Zij zijn een paar dagen in de week fysiek aanwezig op het Stadskantoor. Zo kunnen burgers ook direct met hen in gesprek. Zijn ze niet fysiek aanwezig dan zijn ze telefonisch bereikbaar om vragen te beantwoorden of om een afspraak in te plannen. Zo hopen wij de burger nog beter van dienst te zijn.”

X