Skip links

Diverse subsidies op een rij

Hoe kunt u werknemers helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling, of zorgen dat ze duurzaam inzetbaar blijven? Of ze juist helpen als zij te maken hebben met psychische of lichamelijke problemen?

Vanaf 1 september kunnen werkenden, midden- en kleinbedrijven en sectoren verschillende subsidies aanvragen die helpen bij:
– het stimuleren van een leven lang ontwikkelen;
– het op pijl houden van de fysieke en mentale vitaliteit;
– of om eerder te stoppen, als het werk te zwaar wordt

๐Œ๐ž๐ง๐ญ๐š๐ฅ๐ž ๐ฏ๐ข๐ญ๐š๐ฅ๐ข๐ญ๐ž๐ข๐ญ ๐ฏ๐š๐ง ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค๐ž๐ง๐๐ž๐ง
Tot en met 27 september kunnen opleidings- en ontwikkelingsfondsen (O&O-fonsen), brancheorganisaties en werkgevers- en werknemersorganisaties een voucher van maximaal 50.000 euro aanvragen bijย ZonMw. Met de voucher kunt u de mentale vitaliteit van werkenden versterken die vanwege de coronapandemie extra ondersteuning nodig hebben. Op die manier helpen we werkenden zich weer sterk en fit te voelen. Meer informatie via deze website.

๐—ฆ๐—Ÿ๐—œ๐— -๐˜€๐˜‚๐—ฏ๐˜€๐—ถ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ
Voor een werkgever is het belangrijk dat werknemers zich blijven ontwikkelen: zo vergroot je de wendbaarheid en kansen voor je organisatie en personeel. Van 1 tot en met 30 september kunnen mkb’ers maximaal 25.000 euro subsidie aanvragen voor:
1.ย ย ย ย een doorlichting van je onderneming;
2.ย ย ย ย loopbaan- en ontwikkeladviezen;
3.ย ย ย ย het stimuleren van een leerrijke werkomgeving;
4.ย ย ย ย het bieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg van het middelbaar beroepsonderwijs.
Meer informatie via deze website.

๐—ฆ๐—ง๐—”๐—ฃ-๐—ฏ๐˜‚๐—ฑ๐—ด๐—ฒ๐˜
Wilt uw medewerker een training, cursus of opleiding volgen om goed mee te (blijven) komen op het werk? Vanaf 1 september kan er weer STAP-budget worden aangevraagd. Dit is een subsidie van maximaal 1000 euro per jaar die uw medewerker kan gebruiken om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Check vooraf of uw medewerker aan de voorwaarden voor het STAP-budget voldoet. De studie mag bijvoorbeeld nog niet begonnen zijn. Meer informatie via deze website.

๐ƒ๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ณ๐š๐ฆ๐ž ๐ข๐ง๐ณ๐ž๐ญ๐›๐š๐š๐ซ๐ก๐ž๐ข๐
Tot slot start vanaf 3 oktober de aanvraagronde voor subsidie voor sectoranalyses binnen de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden (MDIEU). Sectorale samenwerkingsverbanden kunnen tot en met 31 oktober 2022 een subsidieaanvraag indienen voor een sectoranalyse op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Daarnaast kan er subsidie worden aangevraagd voor een update van eerder gemaakte sectoranalyse. Meer informatie via deze website.

Heeft u vragen over bovenstaande regelingen?
Neem contact op met uw adviseur van Werkplein Twente of vul het contactformulier in.

X