Skip links

Informatie over coronavirus

15 december
Vanaf 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari 2021 gaat Nederland in de strengste lockdown tot nu toe. De maatregelen die gelden kunt u nalezen op Rijksoverheid.nl.

3 november
Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. Het kabinet heeft daarom besloten om voor de komende twee weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown (zie maatregelen van 14 oktober), extra maatregelen in te stellen. De maatregelen die vanaf 4 november om 22.00 uur ingaan kun je nalezen op: Rijksoverheid.nl.

14 oktober
Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. De maatregelen kunnen worden nagelezen op: Rijksoverheid.nl.

29 september 2020
Er zijn aangescherpte maatregelen om verspreiding van het virus terug te dringen. Deze maatregelen gaan dinsdag 29 september om 18.00 uur in. Lees meer: Rijksoverheid.nl.

20 september 2020
Op vrijdag 18 september zijn een aantal regionale maatregelen aangekondigd, die zondag 20 september ingaan. Lees meer: Rijksoverheid.nl

1 juli 2020
Op woensdag 24 juni vertelden premier Mark Rutte en minister De Jonge op televisie over corona en de nieuwe regels. Het gaat om regels voor binnen en buiten per 1 juli 2020. De belangrijkste dingen op een rijtje: Rijksoverheid.nl.

19 mei 2020
Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap ruimte. Per 1 juni worden een aantal maatregelen versoepeld. Lees meer op: Rijksoverheid.nl.

6 mei 2020
De komende maanden worden verschillende verruimingen ingevoerd. Lees meer op: Rijksoverheid.nl.

21 april 2020
De meeste maatregelen worden verlengd tot en met 19 mei. Wat betekent dit?
De vestigingen van Werkplein Twente in Enschede (Hengelosestraat 51) en in Hengelo (Gieterij 200) blijven gesloten. Afspraken worden telefonisch en per mail behandeld. Ook is de vestiging van Werkplein Twente in Almelo gesloten. Hier kunt u alleen op afspraak naar binnen wanneer u een digitale aanvraag moet doen. Verdere afspraken worden hier eveneens telefonisch en per mail behandeld. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Het verbod op evenementen wordt verlengd tot 1 september.

31 maart 2020
De maatregelen vanwege het coronavirus worden verlengd tot en met 28 april. Wat betekent dit?
De vestigingen van Werkplein Twente in Enschede (Hengelosestraat 51) en in Hengelo (Gieterij 200) blijven gesloten. Afspraken worden telefonisch en per mail behandeld. Ook is de vestiging van Werkplein Twente in Almelo gesloten. Hier kunt u alleen op afspraak naar binnen wanneer u een digitale aanvraag moet doen. Verdere afspraken worden hier eveneens telefonisch en per mail behandeld. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Alle evenementen zijn verboden tot 1 juni.

23 maart 2020
De overheid heeft nieuwe aangescherpte maatregelen aangekondigd. Lees meer op Rijksoverheid.nl.
Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni, ook met minder dan 100 mensen.

17 maart 2020
Vanaf dinsdag 17 maart zijn de vestigingen van Werkplein Twente in Enschede (Hengelosestraat 51) en in Hengelo (Gieterij 200) gesloten voor werkzoekenden. Afspraken worden telefonisch en per mail behandeld. Ook is de vestiging van Werkplein Twente in Almelo gesloten. Hier kunt u alleen op afspraak naar binnen wanneer u een digitale aanvraag moet doen. Verdere afspraken worden hier eveneens telefonisch en per mail behandeld.
Via deze link kunt u de nieuwe maatregelen van de regering lezen.

15 maart 2020
In Nederland gelden sinds zondag 15 maart nieuwe, aangescherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Meer informatie leest u op de website van het RIVMGGD Twente en Rijksoverheid. Om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken volgen de medewerkers van Werkplein Twente de richtlijnen van het kabinet.

Dit betekent dat tot tenminste 6 april de volgende maatregelen gelden:

– Alle evenementen van Werkplein Twente worden in de periode van 13 maart tot en met 6 april 2020 afgelast of uitgesteld om verspreiding van het coronavirus te beperken. Betrokken werkgevers en werkzoekenden informeren wij per mail.
– De evenementen die in april waren gepland, zijn eveneens uitgesteld.
– Onze medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis en zijn telefonisch bereikbaar.

Heeft u vragen?
Neem contact op met uw adviseur werkgeversdienstverlening of via een contactformulier.

Wij danken u voor uw begrip.

X