Skip links

Kandidaten voor leerwerktraject gezocht

Startpunt is het leerwerkbedrijf van Twente Milieu. Zij bieden een jaar lang werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gecombineerd met een mbo-opleiding op niveau 1. De voorwaarde om deel te nemen aan het leerwerktraject is dat je nog géén startkwalificatie hebt. Na een jaar stopt het leerwerktraject bij Twente Milieu. Daarna heb je betere kansen op een baan bij diverse andere werkgevers. Voor het leerwerktraject werken wij samen met SWB, ROC van Twente en Twente Milieu.

Wat ga je doen?
Je reinigt, inspecteert, onderhoudt en repareert ondergrondse containers op onze locatie in Borne. Ook zet je ondergrondse containers in elkaar en maak je kennis met andere diensten van Twente Milieu. Daarnaast verzorgen we aanvullende opleidingen, zoals een heftruck- en veiligheidscertificaat. Naast vier dagen werk krijg je een dag lang opleiding op mbo niveau 1.

Wanneer ben jij de geschikte kandidaat?
– Je hebt de passie of de wil om te werken in de techniek;
– Je hebt de motivatie om een opleiding tot een succes te maken;
– Je hebt de wil om te bouwen aan een goede toekomst;
– Je hebt geen fysieke beperkingen en voldoende motivatie
– Je bezit nog geen startkwalificatie
– Je kunt Nederlandse opdrachten begrijpen en lezen

Wat verdien je?
Je krijgt eerst een proefplaatsing van twee maanden bij Twente Milieu. Je werkt dan met behoud van uitkering. Als het voorschakeltraject positief is afgerond en alles verloopt goed, dan ontvang je vanaf 1 november 2020 het minimumloon en dus geen uitkering meer. Je krijgt een contract voor maximaal 9 maanden.

Kansen op de arbeidsmarkt

Na het leerwerktraject heb je een mbo-diploma op niveau 1. Je kunt als assistent installatie- en constructietechniek aan het werk bij bedrijven in de elektrotechniek, werktuigbouwkunde of installatietechniek. Je doet eenvoudig productiewerk of ondersteunt in het werk van anderen. Aan het einde van het leerwerktraject word je begeleid in het vinden van werk bij een andere werkgever.

Wil je meer informatie of je aanmelden?
Ben jij of ken jij de geschikte kandidaat voor Startpunt? Neem dan contact op met Miranda Kloppers van Werkplein Twente per mail info@werkpleintwente.nl of per telefoon: 06 – 22 25 74 56.
Meld je aan per mail of telefonisch voor 15 juli 2020. Schrijf je snel in, want er zijn een beperkt aantal plaatsen voor dit leerwerktraject.

Bekijk het filmpje.

X