Skip links

Kijktip! Donderdag 22 oktober om 10 uur: speciale uitzending van Werkplein TV – Twenteportaal

Eén centrale plek voor Twents talent met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met die missie is het Twenteportaal tot stand gekomen. Het Twenteportaal is een handige online tool voor werkgevers waarmee u eenvoudig kennis maakt met beschikbare Twentse talenten en rechtstreeks schakelt met de juiste persoon voor bemiddeling.

Partners
Het Twenteportaal is het resultaat van een publiek-private samenwerking en opvolger van het Talentenportaal, het platform dat tot eind 2019 werd gebruikt binnen de gemeente Hellendoorn. Het Talentenportaal is destijds ontstaan op verzoek van lokale werkgevers met als doel werkzoekenden een gezicht geven. Met behulp van het team van de gemeente Hellendoorn hebben twee enthousiaste ondernemers dit lokale platform doorontwikkeld naar het regionaal georiënteerde Twenteportaal.

Ook IKT heeft als verbinder een bijdrage geleverd door dit platform breed onder de aandacht te brengen bij belangrijke strategische arbeidsmarktpartners in Twente. Annerie Bemthuis-Langezaal (directeur IKT): “Ik denk dat deze tool fantastisch inspeelt op de behoefte van werkgevers om zelf te kunnen zoeken naar potentiële werknemers in plaats van dat een accountmanager dit voor hen doet.”

Pilot Werkplein Twente
Binnen de subregio Almelo draait momenteel een pilot met een deel van de kandidaten van Werkplein Twente om te kijken of het Twenteportaal aansluit bij de behoefte van Twentse werkgevers. Het streven is om dit platform bij succes in heel Twente uit te rollen, ook met de kandidaten van het UWV. Hoe meer partijen aanhaken, hoe meer Twents talent zichtbaar wordt op het Twenteportaal. Om dit doel te bereiken hebben we jullie hulp nodig! Het zijn uiteindelijk de werkgevers die moeten zeggen: “Wij willen graag werken met deze tool!”

Officiële lancering bij Werkplein TV
Presentator Bert Eeftink gaat tijdens deze speciale uitzending in gesprek met, zoals hij in dit filmpje zelf al aankondigde, interessante tafelgasten uit de politiek, het bedrijfsleven en uitvoeringspraktijk. In wisselende volgorde nemen de tafelgasten plaats aan tafel en gaat Bert hen op geheel eigen wijze even flink aan de tand voelen, want waarom is het nou zo belangrijk dat dit platform er is? Welk probleem lost het op en voor wie? Dat zijn vragen die onder andere projectleider Jamie van der Zwan en Arbeidsmarktcoach Sanja Stevic mogen beantwoorden. Ook werkgevers Tina Zwoferink van Euro Mouldings en Herbert Markvoort van Novon Schoonmaak schijnen vanuit hun ervaring licht op dit maatschappelijke onderwerp en delen hun visie over de inclusieve arbeidsmarkt van de toekomst.

Bert wordt bijgestaan door sidekick Myrthe Steens die speciaal voor deze gelegenheid haar vaste plek aan de kop van de tafel aan hem heeft afgestaan. Wethouder Arjan Kampman van de gemeente Enschede zal de website tijdens de uitzending officieel lanceren en aan tafel dieper ingaan op niet alleen de huidige problematiek maar ook de kansen op de Twentse arbeidsmarkt. Gedeputeerde Tijs de Bree schuift vanuit de Provincie Overijssel aan bij dit gesprek en neemt ons mee in de ontwikkelingen in – en samenwerking tussen – andere arbeidsmarktregio’s.

Het belooft een interessante uitzending te worden. Kijken dus! Donderdag 22 oktober om 10 uur op Werkplein TV.

Meer informatie? Ga naar: hettwenteportaal.nl

X