Skip links

Leerwerktraject Twente Milieu

Wij zoeken jou! 
Startpunt, het leerwerkbedrijf van Twente Milieu, biedt een jaar lang werk aan werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, gecombineerd met een MBO-opleiding op niveau 1. Na dit jaar stopt het leerwerktraject bij Twente Milieu. Daarna heb je betere kansen op een baan bij diverse andere werkgevers. 

Wat ga je doen? 
Je gaat met een team van collega’s ondergrondse containers in elkaar zetten, zoals je die waarschijnlijk kent van de milieupleintjes. Dit gebeurt op onze locatie in Borne. Naast vier dagen werk verzorgen Twente Milieu een dagopleiding op MBO niveau 1 in samenwerking met ROC van Twente. Ter voorbereiding doorloop je een traject waarin je kennis opdoet die nodig is om een leerwerkplek bij Twente Milieu te verkrijgen.

Dit traject — we noemen dit een voorschakeltraject — duurt vier weken. Tijdens dit traject zal jouw docent een persoonlijk ontwikkelplan (POP) met je maken. Jouw docent bespreekt daarnaast onder andere ook de rechten en plichten van een werknemer en welk gedrag er verwacht wordt op de werkplek. Verder krijg je natuurlijk informatie over Twente Milieu.

Voor wie? 
Dit leerwerktraject is bedoeld voor uitkeringsgerechtigden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Dit kunnen werkzoekenden zijn met een beperking, maar bijvoorbeeld ook statushouders. Het leerwerkbedrijf is geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. Twente Milieu zoekt kandidaten zonder vmbo- of mbo-diploma. Iemand met een afgeronde praktijkschool is welkom.

Wat verdien je? 
Tijdens het voorschakeltraject en tijdens de eerste zes weken van leren en werken bij Twente Milieu werk je met behoud van uitkering. Je krijgt wel je reiskosten vergoed van de gemeente. Als je goed meedoet, kom je vanaf 1 november 2017 in dienst bij Twente Milieu.
Als je 23 jaar of ouder bent verdien je het minimumloon van € 1551,- bruto per maand. Ben je jonger dan is het minimumloon lager.
Je dienstverband geldt voor tien maanden en eindigt 31 augustus 2018. 

Startdatum 
De opleiding start op maandag 28 augustus a.s. en de standplaats is Borne. 

Heb je interesse? 
Mail dan jouw c.v. met motivatie naar Miranda Kloppers: m.kloppers@swb.nl. Ook voor meer informatie kun je bij Miranda terecht.

Leave a comment

X