Skip links

Werkplein TV: Werken in de foodsector

Werkplein TV is hét programma voor en over de Twentse arbeidsmarkt. Elke drie weken gaan Myrthe Steens en Ivo Meddeler naar interessante bedrijven, geven ze informatie over de laatste stand van zaken op de Twentse arbeidsmarkt en hebben ze boeiende tafelgasten in de studio.

Vandaag een nieuwe aflevering met als thema: Werken in de foodsector.

Iedereen heeft er een beeld bij, maar klopt dat beeld nog wel? Hoe is het werken in de foodsector en hoe zit het met de werktijden en het loon? In de studio gaat Myrthe in gesprek met Lieseth Bakker-Brusse van Praktijkcentrum Procestechnologie Oost Nederland en Gerard Nijhuis van het Zone College Voeding & Technologie om antwoorden te krijgen op deze vragen.

Altijd al willen weten hoe het is om te werken bij Bolletje of hoe Van der Poel ijs wordt gemaakt? Ivo en Myrthe gaan op bezoek en laten je zien hoe het is om bij deze mooie bedrijven te werken. Ivo gaat in gesprek met Fred Bazen die zich heeft laten omscholen en nu bij Bolletje werkt. De opleiding is tot stand gekomen in samenwerking met Bolletje en PCPT. Ook loopt hij mee met Pieter van der Poel en kun je zien hoe hun ijs wordt bereid. Europastry en Helder HRM leggen uit waarom het zo leuk is om in de foodsector te werken en vertellen je hoe je kunt solliciteren.

Bekijk de nieuwe uitzending van Werkplein TV.

X