Skip links

50-plus in de lift

In juli hebben we een pilot gedraaid om 50-plussers te ondersteunen bij het vinden van een baan. We hebben werkgevers die open staan voor werknemers met ervaring opgeroepen om die dag kennis te maken met onze kandidaten die aansloten op hun vacatures. Hier werd vanuit de werkgevers enthousiast op gereageerd. 

Met de aangeleverde vacatures zijn de best passende kandidaten uit ons regionale werkzoekendenbestand gehaald en telefonisch benaderd voor het evenement. Op de dag zelf hebben de kandidaten workshops ‘elevatorpitch’ en ‘netwerken’ aangeboden gekregen, alvorens zij met de werkgevers in de lift stapten en hun elevatorpitch ten gehore brachten. Op deze manier werd binnen 2 minuten duidelijk of er een klik was tussen werkgever en werkzoekende. Na het klikgesprek konden de werkgevers tijdens de netwerkborrel verder in gesprek met de kandidaten.
Van de 16 kandidaten zijn er tot nu toe al 3 aan de slag gegaan en hebben 6 kandidaten een vervolggesprek gekregen. Een mooi resultaat voor dit proefproject!

Bent u op zoek naar een kandidaat met ervaring? Neem contact op met Werkplein Twente en onze adviseurs werk helpen u graag bij het vinden van de juiste kandidaat.

Leave a comment

X